Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.03.2011.
05:45
Vesti A

Optužen ubica srpskog đaka

Tužilaštvo okruga Klej, američke države Misuri, podiglo je optužnicu protiv Isaka Perdoma Paza (18) koja ga tereti za ubistvo maturanata Dejana Joksimovića (18) i Armina Hamidovića (18) i Delfina Elizonda (22) krajem februara u motelu Red ruf in u Kanzas Sitiju.

Porodice žrtava slušaju čitanje optužnice

Perdomo Paz, koji je sa svojim braniocem prisustvovao čitanju optužnice, od ponedeljka je u policijskom pritvoru bez prava na kauciju.


Da podsetimo, Paz se iza rešetaka našao zbog sumnje da je počinio druga dela, ali su već tada američka policija i agenti FBI verovali da on nešto zna o masakru u motelu u Kanzas Sitiju.

Kapetan Stiv Rajt iz kancelarije Boba Bojdstona, šerifa okruga Klej, tada je rekao da veruje da je Isak Perdomo Paz bio u motelu Red ruf in u noći kada su trojica mladića ubijena.


Rasplet istrage dogodio se zahvaljujući snimcima bezbednosnih kamera.

Danijel Vajt, javni tužilac okruga Klej, posle podizanja optužnice rekao je da su trojica mladića besmisleno ubijena.

Brzo rasvetlili zločin: Šerif bob Bojdston i tužilac Danijel Vajt

On nije želeo da komentariše motive zločina, a u optužnici se navodi da je to sukob zbog devojke.

 


Naime, Hamidović je sedeo na krevetu s dve devojke, od kojih je jedna bivša devojka Perdoma Paza.

Kako su istražnim organima ispričali očevici, njih dvojica su se posvađali, nakon čega su se začuli pucnji. Paz je ispalio u Hamidovića i Joksimovića po dva metka, a u Elizonda jedan.


Druženje koje je završeno krvoprolićem počelo je nekoliko sati ranije u drugom delu grada, ali je zbog žalbi komšiluka na preveliku buku policija prekinula zabavu, pa su Joksimović, Hamidović i Elizondo oko dva sata ujutro, s tri devojke otišli u Red ruf in motel. Posle nekog vremena pročula se vest da je žurka nastavljena, pa je u motelsku sobu došlo još petnaestak osoba.

Dejan Joksimović i Isak Perdomo Paz

Prema još nepotvrđenoj verziji, jedna od devojaka, koja je bila u vezi sa Isakom Perdomom Pazom, poslala mu je poruku da dođe u motel jer je Hamidović počeo agresivno da joj se udvara.

Kada je Paz stigao na zabavu, očevici kažu da je samo pozvao svoju bivšu devojku da pođe s njim. Hamidović je tada uhvatio za ruku i zadržao. Njih dvojica su se posvađali, da bi potom Paz ispod majice izvadio pištolj, repetirao i držeći prst na obaraču uperio ga Hamidoviću u lice.

Hici u lice


Kada je Hamidović pao, na Paza je, navodno, skočio Dejan Joksimović i pokušao da spreči dalje krvoproliće. Međutim, Paz je ispalio dva metka u Dejanovo lice, a odmah zatim i u Elizonda, koji je sve vreme stajao sa strane i nije se mešao u sukob. Na saslušanju, kad je priznao zločin, Isak Perdomo Paz je tvrdio kako je bio ubeđen da nije ubio Elizonda.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online