Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.12.2018.
21:04
Tanjug, Vestionline A

Protestna šetnja "Pravda za Davida", Dodik: Ne protivimo se

Članovi grupe "Pravda za Davida" večeras su ponovo izašli na ulice Banjaluke kako bi održali protestnu šetnju u znak podrške porodici nesrećno stradalog mladića Davida Dragičevića, a srpski član Predsedništva Milorad Dodik izjavio je da vlasti Republike Srpske nemaju ništa protiv da u nedelju bude održan skup u organizaciji "Pravda za Davida", jer je prvi put podnet zahtev da se odobri njegovo održavanje.

youtube/ BN TV
Foto: Arhiva

Banjalučke "Nezavisne novine" prenosi da su okupljeni građani uzvikivali "Pravda za Davida", a da su na ulicama Banjaluke i večeras bile pojačane policijske snage.

Navodi se da su građani poručili da neće odustati od zahteva da se reši ubistvo mladića. Davor Dragičević, Davidov otac, pozvao je građane da se okupe u nedelju na velikom skupu za čije održavanje je zatraženo odobrenje gradskih vlasti.

"Nezavisne" navode da je predsedavajući Predsedništva BiH Dodik izjavio je da nema ništa protiv nedeljnog okupljanja grupe "Pravda za Davida", kao i da ima informacije da će grupa "Pravda za Davida" dobiti odobrenje za ovaj skup.

RTRS prenosi da je Dodik, koji je i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), nakon sastanka lidera partija vladajuće koalicije i izabranih zvaničnika Republike Srpske u Banjaluci, ocenio da je "politička situacija u RS stabilna", ali da je "bezbednosna složena".

- Svakoj vrsti okupljanja građana kojom se iskazuje potreba da se utvrdi istina i pravda, daju punu podršku, ali javnost mora znati da je glavna instanca za odgovor na sva pitanja - Tužilaštvo - poručio je Dodik.


Vladajuća koalicija u RS i njeni izabrani funkcioneri nemaju ništa protiv održavanja skupa u organizaciji "Pravda za Davida" u nedelju, jer je prvi put podnet zahtev da bude odobreno njegovo održavanje.

- Skup je najavljen i, s obzirom na to da je zatraženo odobrenje za održavanje, oni će morati za to da preuzmu punu odgovornost - kazao je Dodik. 

On je ocenio da je, "međutim, prisutna politizacija i instrumentalizacija tog slučaja, kroz koji žele da se nametnu sasvim neka druga politička rješenja, kao što je reforma policije, što je neprihvatljivo", poručio je Dodik.

- Smatramo da Tužilaštvo mora da radi svoj posao i, ako je bilo u nemogućnosti da se dođe do konačnog rešenja, moralo je o tome redovno da obaveštava javnost do kojeg stepena aktivnosti su stigli. Međutim, smatramo da je Tužilaštvo potpuno zakazalo - ocenio je Dodik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online