Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 29.08.2018.
00:22
J. Arsenović - Vesti A

Crna Gora noćna mora

Ovog leta godišnji odmor za neke srpske turiste bio je koban, a za druge toliko baksuzan da su umesto uživanja u moru i suncu završili u komi ili zatvoru. Dešavali su se i ranijih godina incidenti, ali je utisak da ove godine oni prednjače i to najviše u Crnoj Gori.

pixabay.com
Državljanima Srbije preselo leto u Crnoj Gori

Poslednjih dana javnost u Srbiji posebno prati slučaj studentkinje Sare Vidak, koja je završila u spuškom zatvoru zbog optužbe da je napala sudiju Kotorskog suda.

Devojku iz ugledne beogradske porodice intelektualaca sudija kotorskog suda Jelena Stanišić optužila je za fizički nasrtaj, dok Sarina majka tvrdi da se desilo obrnuto.

Osnovni sud u Kotoru nije hteo da prihvati jemstvo od 10.000 evra koje je advokat ponudio kako bi Sara na slobodi čekala početak suđenja. Ispostavilo se da je sud procenio da su njena dva državljanstva, srpsko i kanadsko, otežavajuća okolnost i da bi devojka koja nikad nije imala problema sa zakonom mogla pobeći i uticati na svedoke.

Sa letovanja u komu

Snežana Rudinac prebačena je prvo u risansku bolnicu, a potom helikopterom u Vojnomedicinsku akademiju.
U saobraćajnoj nesreći zadobila je povredu glave, potkolenice, natkolenice i grudnog koša i zbog tih povreda se nalazi još uvek u komi. Povremeno se budila i tada bi samo pitala za verenika.

Psovanje srpske majke

Isti taj sud, međutim, bez problema je prihvatio jemstvo za Budvanku Eminu Adrović, takođe studentkinju, ali sa crnogorskim pasošem. Ona se tereti za mnogo teže krivično delo - da je kršeći ograničenje brzine na pešačkom prelazu usmrtila mladića iz Srbije Miloša Vukomanovića (25) i teško povredila njegovu verenicu Snežanu Rudinac. Mediji su ranije objavili da je Emina Adrović, koja studira umetnost u Italiji, imala nedozvoljen nivo alkohola u krvi, ali je sud naknadno osporio alkotest. Takođe se otkrilo i da je Emina Adrović ćerka imućnog crnogorskog biznismena koji ima i hotel na luksuznom Svetom Stefanu.

Umesto da se vrati kući u Rumu, 19-godišnji Stefan Novoselac je završio u komi nakon što ga je pretukao vršnjak iz Sutomora Petar Vojvodić. I dalje se ne zna razlog sukoba, ali su neki mediji u Srbiji preneli da je Vojvodić prilikom napada Stefanu psovao srpsku majku.

Sara čeka suđenje

Srđan Lješković, branilac Sare Vidak, izjavio je da se neće žaliti na odluku kojom je odbijeno jemstvo kako ne bi odugovlačio postupak. Početak suđenja zakazan je za 31. avgust. Advokat je demantovao navode medija da je njegova branjenica prilikom incidenta napala i policajca.
- Ispada da je devojka istovremeno ogrebala sudiju i zavrnula joj ruku i udarila policajca od dva metra - rekao je Lješković.

Sevale pesnice zbog "pauka"

Bilo je nasilja i u "obrnutom smeru". Crnogorski mediji preneli su da se vozač iz Srbije obračunao sa šoferom "pauka" Zoranom Grandovim, nakon što mu je zbog nepropisnog parkiranja auto podignut u blizini Doma zdravlja u Bijelom Polju. Vozilo je bilo parkirano na trotoaru, a kad ga je pauk podigao vlasnik je otvorio vrata vozača i nasrnuo na Grandova.
Takođe, u Herceg Novom uhapšena su dvojica mladića iz Beograda zbog optužbi da su prebila glumca Zorana Trojanovića u njegovoj kući. Trojanović im je iznajmio smeštaj, a kad je mladiće zamolio da budu malo tiši, oni su se pobunili i na kraju ga istukli.

Montenegrine žulja i istorija

U Podgorici je ponovo aktuelna inicijativa za poništavanjem odluke Podgoričke skupštine kojom je 1918. zbačena dinastija Petrović, a Crna Gora se ujedinila sa Kraljevinom Srbijom.

Predsednik Liberalne partije Andrija Popović rekao je da veruje da će Skupština ubrzo usvojiti poseban akt i poništiti sve odluke od pre jednog veka koje se osim državnog tiču i statusa crkve, nacionalnog identiteta, dinastije Petrović - Njegoš i istorijskog nasleđa koje se " pokušava falsifikovati i otuđiti".

Predlog potiče od minorne partije, ali su je podržali i neki poslanici DPS i Socijaldemokrata, dve ključne vladajuće stranke.

Pre sedam godina, Skupština Crne Gore je donela Zakon o statusu potomaka dinastije Petrović Njegoš, kojim je događaj iz 1918. godine, definisan kao nasilna aneksija države.

"Hvala Mekejnu"

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je porodici preminulog senatora Džona Mekejna telegram saučešća u kome se zahvaljuje što je "snažno podržavao demokratski napredak i reformski put nezavisne Crne Gore, doprinoseći njenoj međunarodnoj afirmaciji i punopravnom članstvu u NATO".
Mekejn je bio jedan od jastrebova američkog Senata, veliki albanski lobista i zagovornik bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, uključujući Crnu Goru.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.08.2018. 09:52
Crna Gora noćna mora, да потоне у сред мора!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online