Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.07.2018.
17:37
blic.rs, Vestionline A

Srbin napadnut u Splitu zbog tetovaže cara Lazara

Aleksandar Gundelj (27), mladić rodom iz Knina koji živi u Subotici, napadnut je fizički krajem nedelje u Splitu tek što je stigao na more, a kao razlog se navodio tetovaža na leđima, na kojoj su ćirilicom ispisane reči cara Lazara i pripadnost navijačkoj grupi Delije Knin.

pixabay.com
Split

Incident u kome je Aleksandra grupa od desetak Hrvata napala, šutirala i udarala, dogodio se na plaži Bačvice kod Splita dok je bez majice šetao sa drugaricom. Prema njegovim rečima, Hrvati naoružani palicama na razvlačenje su ga opkolili i povikali: "Ovdje ste došli da provocirate“. Nasrnuli su na njega, a on je uspeo da im umakne.

Gundelj potvrđuje za "Blic" da je fizički napadnut i kaže da nije mogao da pretpostavi da bi moglo da mu se dogodi nešto slično, jer je već letovao u Hrvatskoj, mada sada prvi put u Splitu.

Tvrdi da nije imao nameru da izaziva bilo kakve sukobe, najmanje na nacionalnoj osnovi, ali je pojedince očigledno isprovocirao citat na njegovim leđima: "Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kakva je sila koja me prati, nego po tome koliku svetinju branim", kao i veliki natpis "Delije Knin".

- To je bio prvi dan na moru. Inače sam prenoćio u Kninu i otišao u Split i onda se sve izdešavalo u nekih sat vremena dok smo bili na plaži. Sve je bilo na brzinu. Sledećeg dana uveče sam se vratio u Srbiju – kaže za „Blic“ Aleksandar.

Po napadu, on je otrčao u obližnji kafić, ali su ga iz njega izbacili jer su rekli da ne žele da budu deo njihove svađe. Zatim je Aleksandar utrčao u obližnju zgradu, a ubrzo je po pozivu jedne od stanarki stigla i policija. Rečeno mu je da napusti Split.

- Sve to što se dogodilo, zapravo je bila borba za život. Kada sam video da sam sam i da nemam nikoga ko mi može pomoći, zaista sam se osetio bespomoćno. Nikada ranije nisam imao sličan problem. Rekli su mi da ne bih smeo baš tako da šetam sa tom tetovažom, ali mene je malo ponelo more, turisti, morska atmosfera. Nisam ni razmišljao o bilo čemu lošem. Nije to ništa bilo sa namerom. Nisam planirao da me neko ubije. Sve se desilo spontano, ali kada sam video da su došli, znao sam koliko je sati i pretpostavio sam šta sledi – priča Aleksandar.

On kaže da su ga udarali "opremom" i šutirali po glavi i svuda po telu, ali i da povrede nisu vidljive, kao i da nije bio na lekarskom pregledu.

- U skorije vreme sigurno neću ići u Hrvatsku na letovanje. U Knin svakako planiram da idem i od toga ne odustajem, ali što se tiče mora, za sada me sigurno neće videti – zaključio je Gundelj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online