Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.03.2018.
22:08
Vestionline, Tanjug A

Opozicija oplela po Milu: Politička mumija koju pokušavaju da reanimiraju posle šestog balsamovanja

Dan nakon što je Milo Đukanović predložen za kandidata vlasti na izborima za predsednika Crne Gore, ne stišava se politička bura koju je njegova kandidatura proizvela, posebno u opozicionom taboru.

Facebook/Demokratska partija socijalista Crne Gore
Opozicija oštro reagovala na kandidaturu Mila Đukanovića

Predsednički kandidat opozicione SDP Draginja Vuksanović izjavila je da Milo Đukanović nije kandidat ni cele svoje partije, a kamoli građana Crne Gore. Poručila je da građani više ne smeju biti nemi svedoci nepravde koju, kako kaže, "DPS-ov feudalizam sistematski godinama pravi".

- Milo Đukanović je simbolički, personalno i suštinski kandidat jedne otuđene partijske elite koju moramo smeniti - navela je ona, prenose podgoričke "Vijesti".

U opozicionom DEMOS-u, bivšeg jugoslovenskog ambasadora u Rimu i kandidata opozicije na prošlim predsedničkim izborima 2013. godine Miodraga Lekića, koji je podržao Vuksanovićevu na izborima za predsednika, kažu da je kandidatura Đukanovića "nastavak zagrljaja vlasti sa kriminalom i korupcijom".

U DEMOS-u dalje navode da je kod određenih krugova u vlasti preovladao strah od pravne države, "naročito kod onih koji su u DPS suočeni sa mogućim raspletima svojih korupcionaško-kriminalnih afera, a što uporno zahteva i EU", kaže se u saopštenju, prenose crnogorski mediji.

U opozicionom Građanskom pokretu "URA", koji je na izborima podržao kandidaturu nezavisnog kandidata Mladena Bojanića, kažu da je kandidatura Đukanovića u potpunosti ogolila kadrovsku strukturu i potencijale vladajuće stranke.

- DPS je mogao znatno ranije izvući zeca iz šešira, čime bi predstava dobila na jačini - poručuju iz "URA"-e, a Đukanovića nazivaju "političkom mumijom koju pokušavaju da reanimiraju skidanjem zavoja posle šestog balsamovanja", aludirajući na šest mandata Đukanovića na funkciji premijera Crne Gore, nakon čega je odlučio da se povuče iz politike.

Milo Đukanović je, odlukom Glavnog odbora DPS, kandidat za predsednika na izborima 15. aprila.

Funkciju predsednika Crne Gore već je jednom obavljao, od 1998. do 2002. godine, dok je Crna Gora bila članica bivše zajedničke države sa Srbijom, Savezne Republike Jugoslavije.

U nekoliko navrata bio je na položaju predsednika Vlade Crne Gore.

Rok za predaju kandidatura je 26. mart, a predsednički izbori u Crnoj Gori, treći od sticanja nezavisnosti 2006. i sedmi od uvođenja višestranačja 1990. godine, održavaju se 15. aprila.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online