Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.02.2018.
16:39
Vestionline, Tanjug A

Dodik: U Zalužanima nema ni ruskih ni američkih raketa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je, obilazeći radove na novim poligonima Centra za obuku pripadnika MUP-a u bivšoj kasarni Zalužani kod Banjaluke, da tu nema nijedne ni ruske ni američke rakete ili aviona, ali i da je RS raspoložena za saradnju sa svima koji podržavaju globalni mir i stabilnost.

Tanjug/AP
Nastavićemo da opremamo policiju, sve u skladu sa Ustavom: Milorad Dodik

Milorad Dodik je rekao da su Republici Srpskoj oteli vojsku, ali da neće dozvoliti da bude oteta i policija iako su to pokušali.

Kako prenosi Fena, Dodik je izjavio da su novinari danas pozvani u Centar za obuku MUP-a u Zalužanima kako bi se uverili da tamo nema nijedne ruske ili američke rakete ili aviona.

- Dobro su došli Amerikanci, ali ako neće, i ne moraju. Mi znamo da se obučimo sami - rekao je Dodik navodeći da će RS nastaviti da sarađuje i sa Amerikancima, i sa Evropljanima kao i do sada, sa Srbijom, Rusijom i Kinom i svima koji su u funkciji "podržavanja globalne stabilnosti i mira".

Istakao je da RS ima sopstveni program obuke za svoje "specijalce" i da samo ponekad sarađuju sa drugim policijskim strukturama.

Dodik je rekao da je specijalna jedinica policije RS bila dosad smeštena u neuslovnim prostorima i sada se samo radi na poboljšanju tih uslova, budući da se RS izjasnila kao deo antiterorističke koalicije.

- Zašto bi to nekome smetalo - upitao je Dodik.

Na proleće završetak spoljašnjeg uređenja Centra za obuku

Predsednik Republike Srpske je naveo da su u toku zimski radovi u ovom centru, a na proleće će biti završeno i spoljašnje uređenje.

Dodik je rekao i da vlast čini sve da građani budu bezbedni, što je i ustavna obaveza, kao i da po Ustavu RS ima pravo na bezbednosne strukture i ne čini ništa protivustavno ili nezakonito.

Ponovio je da su za nabavku 2.500 pušaka za policiju RS pribavljene sve saglasnosti i institucija na nivou BiH.

- Nastavićemo da opremamo policiju, sve u skladu sa Ustavom - rekao je Dodik u izjavi novinarima.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je precizirao da će Centar za obuku u bivšoj kasarni Zalužani biti otvoren 4. aprila, ali je naglasio da do tada ipak neće biti gotovi svi radovi, navode Nezavisne novine.

Osim Dodika i Lukača, radove na rekonstrukciji centra obišla je i predsednica Vlade RS Željka Cvijanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online