Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.11.2017.
14:50
sputniknews.com A

Izraelski obaveštajac: Raspad SFRJ isplaniran - cilj udaljiti Srbiju od Rusije (VIDEO)

Bivši šef izraelske tajne službe "Nativ" i uticajni političar Jakov Kedmi otkrio je da je sve što je urađeno sa Jugoslavijom od samog početka bilo usmereno protiv Rusije kako bi se ograničile njene mogućnosti u budućnosti.

Youtube/Večer s Vladimirom Solovьevыm
Jakov Kedmi priča na ruskoj televiziji

"Izraelu bili povereni Slovenci"

On je u emisiji "Veče sa Vladimirom Solajevom" na ruskoj televiziji "Rusija 24", dajući precizan geopolitički kontekst, rekao da je raspad SFRJ, a kasnije i SRJ, isplaniran sa ciljem konačnog distanciranja Srbije i Crne Gore od Rusije. Prema njegovim rečima, još je u vreme Čerčila bilo odlučeno da Balkan mora da bude izvan ruskog uticaja.

- To je bio osnovni cilj. Razbijanje Jugoslavije i njena podela planirani su odavno. Mojoj službi su bili povereni odnosi sa Slovencima - rekao je on, dodajući da je tokom službovanja u toj zemlji od tamošnjih službi bezbednosti dobijao informacije i o tome šta se dešava na Kosovu.

- Slovenija je tada već bila nezavisna, ali su mi ispričali kako su se kosovski teroristi-muslimani još '70-ih godina bavili terorom i ko ih je u tome podržavao - naglasio je on.

"Hrvati ubijali Srbe zato što su Srbi"

Kedmi se osvrnuo i na srpsko-hrvatske odnose tokom istorije, objašnjavajući prisutnima u studiju komplikovanost situacije na Balkanu.

- Hrvati su ubijali Srbe tokom Drugog svetskog rata zato što su Srbi, zajedno sa Jevrejima i Ciganima. Ostavite se ukazivanja na ustaše. To su radili Hrvati. Toljagama su Srbima - i ženama i deci - razbijali glave i bacali ih u vodu. To je bio njihov omiljeni način egzekucije, a niko o tome ne govori - objasnio je on.

Koliko je tokom zadnjih decenija sve bilo upereno protiv Srbije govori i činjenica da se tokom rata devedesetih "sav ološ međunarodnog islamskog terora okupio u Bosni i ratovao protiv Srba".

- U poslednjem ratu su na strani Bosne ratovali ljudi iz Avganistana za novac Bin Ladena i od njega dobijenim oružjem. Ratovali su na strani Bosne i Čečeni. Niko ne govori o Srbima spaljenim u crkvama. I u Bosni i na Kosovu - naglasio je bivši izraelski obaveštajac.

Kako je rekao, da je devedesetih postojala današnja Rusija - ne bi bilo ni rata na Balkanu.

"Tamo nijedna dlaka ne bi pala! Ni kod Srba, ni kod Hrvata. Ni kod koga".

Kadmi se osvrnuo i na rad Tribunala u Hagu, rekavši da su u njemu optuživani samo Srbi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online