Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.08.2017.
13:22
Vestionline, Blic rs A

Samoprozvani general mačetom rasteruje kupače u Hrvatskoj

U naselju Soline, koje većim delom pripada gradu Korčuli i manjim delom opštini Lumbarda, nema mira. Naselje sa stotinak stanovnika koji se bave turizmom imaju kuće uz samo more, gde su vlasnici betonirali sopstvene prostore za kupanje i dokove za barke. Naselje deli put, koji je uzrok nesuglasica stanara iznad puta, koji ne mogu prići obali kao ni njihovi gosti, jer su komšije ispod puta betonirali svoja odmorišta uz more pored kuća. Svakog leta, kada se broj stanovnika udvostruči, dolazi do neugodnih scena.

pixabay.com
Upadne na plažu i sve rastera

"Donji" smatraju da je to njihova plaža, a "gornji" traže jednako korišćenje pomorskog dobra. Umesto letnjeg odmora, zaređale su se peticije nezadovoljnih stanara, piše Slobodna Dalmacija.

Ogorčena gošća Stanka Butigan se obratila poijedinim hrvatskim medijima i ukazuje na, kako kaže, ogroman propust policije u Korčuli i probleme koji iz tog proizlaze. Takođe ukazuje na uništavanje državne imovine, mora i okoline zbog privatnih interesa lokalnih moćnika i gostiju iz Bosne i Hercegovine.

- Osim što na plaži dotični gosti maltretiraju turiste iz Evrope i lokalno stanovništvo, ostavljaju i količinu smeća koja je takođe na zavidnom nivou. Dodatan problem je i takozvani general Ivan Parlov koji dolazi na te Soline sa svoje dve dame za druženje - rekla je Stanka Butigan, ogorčena gošća letovališta.

Kako pišu hrvatski mediji, od lokalnih ljudi su uspeli da saznaju da je Ivan Parlov dobro poznat po svom ponašanju.

- Pitam vas kako je moguće da dotična osoba dođe na prepunu plažu s mačetom od čak metar u ruci i krene njome da mlati privatnu i državnu površinu i uništava sve oko sebe? Privatno i javno. Stabla, peškire, ležaljke, a potom to sve baca u more ili na tuđe parcele - negoduje Butigan i pita kako je i moguće da pomorska policija kojoj je jedna gospođa panično mahala nije prišla na obalu i pomogla.

- Istina, nije to njihov posao, ali prići gliserom blizu, videti ludaka koji maltretira kupače i pravi scene, a ne reagovati - dalje priča Butigan i napominje da je policija došla nakon pola sata i pričala s Parlovim, ali da mu nisu oduzeli oružje.

Samozvani general Parlov je penzioner, stanovnik gornjeg dela naselja, koji priznaje da problemu nema kraja. Priču potvrđuje peticijom blizu 600 građana sa Solina, kao i susednog predela Dominče i Ježevica, gde stoji da gosti ne mogu do mora i do dela još uvek slobodne plaže moraju pešačiti stotinama metara, piše Jutarnji list.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online