Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.06.2017.
17:24
Vestionline A

Vapaj opozicije: Crna Gora na ivici građanskog rata

Opozicioni Demokratski front tvrdi da je Crna Gora na ivici građanskog rata, a jedan od lidera tog fronta Andrija Mandić poručuje da će preuzeti odgovornost ako dođe do sukoba.

EPA/Boris Pejović
Hoće da proteraju Srbe iz Crne Gore: Andrija Mandić

- Svemu smo naredni. Zakoni treba da važe podjednako za sve - i za Aca Đukanovića i Brana Mićunovića. Mi smo namerni da branimo naša prava - rekao je Mandić na vanrednoj konferenciji za novinare, zakazanu, kako je rekao, da bi pokazali javnosti svedočenje jednog od osuđenih u aferi ''državni udar'', a koji je priznao da je sve što je učinio, učinio pod pritiskom.

Mandić je rekao da će svim novinarima podeliti svedočenje iz Šapca. Postoje dokazi, tvrdi Mandić, da su u pritiscima na te osobe učestvovali ljudi iz ambasade Srbije i upravo zato je, kaže, od srpskog parlamenta tražio da se izjasni o tome.

- Postojao je plan da se ponovi Oluja i Srbi isteraju iz Crne Gore. A juče nam je Marta Šćepanović poručila da idemo iz Crne Gore. Planirali su da nas potrpaju u neke kamione, traktore i da nas izbace iz Crne Gore. To se na njihovu žalost neće desiti - poručio je Mandić i dodao:

- Ako dođe do sukoba preuzimam potpunu odgovornost.

Lider DF-a Milan Knežević je rekao da je afera "državni udar" ovim dobila još jednu kulminaciju.

- Ovde u DF-u niko nema ništa protiv da nam budu skinuti imuniteti, ali oni žele da nam određuju pritvor, e to neće moći. Mi branimo Ustav zakone i slobodu za 80.000 građana koji su nas glasali - kazao je Knežević.

Komentarišući današnju konferenciju za medije poslanika DPS-a, Knežević je rekao:

- Nakon fijaska koji su juče doživeli i njihove sramne odluke, oni su odlučili da predaju nove prijave. Ta družina koja čim se pojave poslanici DF-a odmah dožive nervni slom i odmah trče kod Katnića najbolje govori o tome da i oni znaju da će i oni doći na red kad DF oslobodi Crnu Goru. I sve ono što oni danas pokušavaju prijavama je da bi pobegli od sučeljavanja sa nama.

Dodao je da, međuitm, ne mogu nikako pobeći.

- Jer svi oni znaju da, od nas pokušavaju da naprave Kurde i Jevreje, potrpaju nas u kamione. Mi ne želimo ni kap krvi, ali ako misle da će nam zabraniti da se suočimo s njima u plenumu - grdno su se prevarili.

Ukazao je i da niko iz DF-a nema problem da stvari nazove pravim imenom.

- Nemamo nikakav problem da kriminalca nazivamo kriminalcem, ološa ološem, lopova lopovom - poručio je Knežević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online