Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.06.2017.
00:22
B. Simonović - Vesti A

Narod u Crnoj Gori se ne miri sa ulaskom u NATO: Ljube krvnika u sablju krvavu

Dok crnogorski vlastodršci i njihove skutonoše likuju i čin pristupa NATO savezu proglašavaju jednim od najznačajnijih datuma u istoriji Crne Gore, gro opozicije i čini se ubedljiva većina naroda, koju niko nije pitao oko toga, veruje da je to jedan od najsramotnijih dana u crnogorskoj istoriji, jer se dogodilo ono što se na ovim slobodarskim prostorima nikad nije dogodilo - Crna Gora je na kolenima, pristala da ljubi krvnike u sablju krvavu.

B. Simonović
Milo nema obraza: Mirko Knežević pored spomenika sinu i ostalim žrtvama

Zarad svojih sitnošićardžijskih interesa, vlast je zaboravila da je NATO, pre samo 18 godina svoju obest i silu prvo iskalila nad Crnom Gorom, da su u agresiji na Jugoslaviju, odnosno Srbiju i Crnu Goru, prve NATO-američke bombe pale na crnogorskom prostoru - da je prva žrtva te agresije bio mladi vojnik iz kasarne u Danilovgradu, Beograđanin Saša Stojić.

Zlotvoru u naručje

Zvanična crnogorska vlast, evo već više od 18 godina, na sve načine se upinje da murinsku tragediju zatrpa u zaborav, da se pominjanjem ne bi zamerila zlotvorima u čije su se naručje, eto, konačno bezglavo bacila i definitivno zaboravila na nevine žrtve njihove bezumne agresije, na čast i dostojanstvo čoveka ovog podneblja.

Zaboravila je da su NATO zlotvori malo potom sa bezbedne visine, otkrili mali murinski most na Limu, kao "presudno važan strateški cilj" za uspeh njihove "mirotvorne misije" i u po bela dana ga zasuli raketama i bombama, ne mareći što preko tog starog mostića u zabitoj podčakorskoj varošici, vrve nedužni civili i deca, a ne vojnici.

Bezdušnici i bezobzirnici će posle, kao što je poznato, troje raskomadane dece i ostalo troje civila poginulih u Murini - da ranjene i posledice strašnog razaranja i ne spominjemo - bez zere kajanja i griže savesti, bez reči saučešća i izvinjenja, krstiti kao "kolateralnu štetu".

- U svojoj bezdušnosti crnogorska vlast je išla dotle da je u jednom trenutku utvrdila da decu u Murinu nije pobio NATO nego režim iz Beograda. E sad je valjda svakome jasno kakvu politiku vodi Milo Đukanović, da je on zarad svojih interesa i interesa onih kojima služi, spreman i na bratoubistvo, spreman da popljuje i pogazi i ono čime su se Crnogorci vazda dičili - čast i obraz - kaže Mirko Knežević, ojađeni otac trinaestogodišnjeg Miroslava Kneževića, kojeg su tog satanskog dana na murinskom mostu raskomadale bombe NATO-a.

Ni Vladislav Dajković, predsednik pokreta za neutralnost Crne Gore, nije, naravno čestitao građanima ulazak u NATO:

- Želim da se konačno i zajedno izborimo za prve fer i demokratske izbore u istoriji naše zemlje, a onda i za fer i demokratski referendum o eventualnom izlasku iz ove vojne alijanse, pogotovu ako imamo u vidu da je skoro 84 odsto od ukupnog broja stanovnika bilo za to da se oko ovog tako važnog, sudbinskog pitanja, građani izjasne na referendumu.

Spore odluku parlamenta

Poslanici opozicionih stranaka, Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije, pokrenuli su postupak i traže da Ustavni sud oceni ustavnost odluke Skupštine Crne Gore o pristupanju NATO alijansi. Oni ističu da je za odlučivanje o ovako važnim državnim pitanjima propisana dvotrećinska većina u parlamentu, a ukoliko se to ne postigne, parlament potom odlučuje prostom većinom, kako je postupljeno u ovom slučaju već pri prvom izjašnjavanju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online