Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.06.2017.
10:24
Vestionline, avaz A

Pula: Iza ubistva dečaka (3) krije se mračna priča o prostituciji?

Trogodišnjeg Denisa, državljanina BiH, ubile su u Puli njegova majka Kiara Pašić, i 14-godišnjakinja štićenica Doma za vaspitanje dece i mladih u Puli, koja je odatle pobegla nekoliko dana pre tragedije.

pixabay.com
Dečak stradao zbog prostitucije (Foto: Ilustracija)

Kada je maloletnica, koja je uz Kiaru osumnjičena za ubistvo njenog trogodišnjeg sina Denisa, nedavno pobegla iz Doma za vaspitanje dece i mladih u Puli, policija je bila obaveštena o tome. Takođe, upozoreni su na niz problema, pa i taj da su neke devojčice, štićenice tog doma, možda uvučene u pakao prostitucije, pišu hrvatski mediji.

Dva ili tri dana pre tragedije u kojoj je ubijeno dete, policajci su napravili raciju u jednom pulskom kafiću, nedaleko od Kiarinog stana, u kome se okupljaju maloletnice, ali i elitna klijentela, među kojima su navodno i neki političari.

Tokom racije nisu našli maloletnicu odbeglu iz doma i nikoga nisu priveli pa sve upućuje na to da su, svojim postupanjem, samo upozorili aktere upletene u ovu mračnu, pulsku priču.

"Iako konkretnih dokaza za sada nema, u Puli je javna tajna da postoji mreža prostitucije u koju su uvučene i maloletnice. Policija je upozorena i na to da su devojčice iz doma aktivne na Fejbuku, po raznim grupama u kojima muškarci traže mlade devojke, ali niko ništa ne preduzima kako bi se to zamršeno klupko rasplelo. Smatram, stoga, da je i nakon nedavnog tragičnog događaja, koji je potresao regiju, Dom za vaspitanje dece i mladih u Puli i dalje tempirana bomba koja u svakom trenutku može eksplodirati i odneti nove žrtve, upozorava Mirjana Galo, poslanik Županijske skupštine Istarske županije i predsednica Udruženja za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda - HOMO Pula", piše Avaz.

Prema nekim tvrdnjama, Kjara Rojnić je, upravo kako bi prikrila prostituciju i izmislila priču da joj je 14-godišnjakinja iz Doma za vaspitanje dece i mladih Pula polusestra koja će čuvati malog Denisa.

Osim kafića, u kojem je nedavno provedena racija, navodi se još jedna potencijalno sumnjiva lokacija. Naime, prema tvrdnjama jedne Puljanke, klijenti maloletnice 'kupe' i kod bele ograde kod doma.

Podsetimo, policija sumnjiči 32-godišnjakinju i maloletnicu da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dete, što su i učinile 23. maja u večernjim satima, u stanu u Ulici Akvilejski prilaz.

Deset dana pre toga 14-godišnjakinja je prijavila seksualno zlostavljanje u domu Policijskoj upravi istarskoj, na nagovor jedne Puljanke kojoj se obratila za pomoć. Nakon ispitivanja je vraćena u dom, gde je sve porekla. Maloletnica je nakon toga pobegla iz doma 16. maja. Komšije su posvedočili da je baš nekako u to vreme Kiara često dolazila u stan u društvu nepoznate maloletnice. Tvrdila je da joj devojka pomaže oko čuvanja deteta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online