Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 31.05.2017.
10:48
Vestionline, Tanjug A

Milu zabranjen ulazak u Rusiju

Premijer Duško Marković, predsednik Skupštine Ivan Brajović i predsednik vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović su samo neka od imena koja se nalaze na "crnoj listi" Kreljma kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, piše podgorička Pobjeda.

EPA/Boris Pejovic
Na crnoj listi

Pozivajući se na diplomatske izvore, ovaj podgorički dnevnik piše da su na istoj listi i ministri i poslanici koji su se zalagali za priključenje Crne Gore NATO-u.

Iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova je najavljeno da će biti poslata zamolnica ruskom ministarstvu da im se dostavi spisak nepoželjnih osoba kako bi se izbegla situacija koja se desila poslaniku Miodragu Vukoviću.

Međutim, prema informacijama Pobjede, Moskva nema obavezu, a ni nameru, da da obelodani listu nepoželjnih osoba iz Crne Gore.

Izvor Pobjede blizak ruskoj diplomatiji tvrdi da su na "crnoj listi" svi članovi vlade, poslanici, njih 46 koji su glasali za Protokol o pristupanju NATO, kao i direktori većih državnih kompanija…

"Spisak sadrži imena najmanje 70 osoba koje će se Moskva striktno pridržavati na aerodromskim pasoškim kontrolama. Čak su proveravani i poslanici Demokratskog fronta na svojim putovanjima", rekao je isti izvor.

Dnevni list Dan objavio je juče da su na "crnoj listi" i članovi Predsedništva DPS-a, njih 14, što znači i premijer Duško Marković, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, potpredsednik vlade Milutin Simović.

Informacija Dana potvrđena je i Pobjedi iz diplomatskih izvora.

Osim čelnika i brojnih funkcionera DPS-a, na "crnoj listi" su i poslanici Socijaldemokratske partije predvođeni Rankom Krivokapićem, bez obzira na to što bojkotuju parlament, pridružujući se tako i stavovima Demokratskog fronta koji podržava zvanična Moskva.

Nepoželjni u Rusiji su, prema saznanjima Pobjede, i brojni direktori velikih kompanija u Crnoj Gori za koje se pretpostavlja da su imenovani ili da su bliski vlasti.

Iz Moskve nije bilo zvaničnih najava ko bi se sve mogao naći na "crnoj listi", ali je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila da je zabrana ulaska crnogorskim državljanima "recipročna mera".

- Nije tajna da se Crna Gora od samog početka priključila sankcijama EU, uključujući i personalne. Uvek smo govorili da ostavljamo pravo da preduzimamo recipročne mere, kako je to prihvaćeno u evropskoj praksi - navela je ranije ona.

Dodala je da će Crnoj Gori biti dato odgovarajuće razjašnjenje. Sankcije Evropske unije, koje je podržala Crna Gora, uvedene su 2014. nakon ruske agresije na Ukrajinu i odnose se na zabranu putovanja i zamrzavanja imovine 149 funkcionera Rusije i Ukrajine sa Krima. Sankcije su potom proširene u nekoliko krugova preko odluka Evropskog saveta.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.06.2017. 23:20
Треба Милу забранити улазак и у Србију !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online