Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.03.2017.
14:55
Vestionline A

Crna Gora očekuje ratifikaciju Protokola o članstvu u NATO

Crnogorska vlada je saopštila da će Senat SAD ubrzo ratifikovati Protokol o članstvu Crne Gore NATO.

M. Karović
Najviše se zalagao da Crna Gora uđe u NATO: Milo Đukanović

Ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović je na početku posete SAD razgovarao s Pensovom saradnicom Andreom Tompson, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore. 

"Tompson je naglasila posvećenost i snažnu podršku SAD Crnoj Gori i s tim u vezi naglasila uverenje da će američki Senat ubrzo ratifikovati Protokol o pristupanju NATO-u", kaže se u saopštenju. 

Na sastanku je konstatovano da Crna Gora predstavlja pozitivan primer na Zapadnom Balkanu, kao i da će članstvo u Alijansi dodatno doprineti regionalnoj bezbednosti i stabilnosti, prenosi vladin biro za odnose s javnošću.

"Razmenjena su i mišljenja o situaciji u regionu, uz ocenu da je neophodan dalji aktivan angažman i kontinuirana pažnja SAD i EU prema Zapadnom Balkanu", navodi se u saopštenju.

SAD, Holandija i Španija dosad nisu ratifikovale Protokol o članstvu Crne Gore u NATO.

Spoljnopolitičko odbor američkog Senata je krajem prošle godine podržao dokument koji Crnu Goru i formalno uvodi u NATO.

Ostalih 25 članica je prihvatilo crnogorski protokol.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.04.2017. 15:35
Crna Gora ipak ubrzo ulazi u solidno i solvebtno drustvo sa neogranicenim potencijalom za investicije. Ocekujem da se nakon ulaska u EU inostrani kapital na velika vrata useliti u CG-u i veoma brzo je transformisati u drzavu velike svijetle i casne buducnosti u Evropi. Imaju fantasticnu klimu i prirodu, potencijal da se vodi jedan kvalitetan zivot sa mnogo sunca i topline i Mnoge velike svijetske firme ce se brzo useliti u CG-i da ce potreba za radnom snagom biti velika. Mnogi evropljani ce pozeljeti da u CG-i provode nekoliko mjeseci godisnje zbog ovih uslova za Morski i Planisnki Turizam koji ce bit na zadovoljstvo svih uspjesnih gradjana EU-e ali i svijeta. Crna Gora ce u dogledno vrijeme biti atraktivnija i od Dubaja za turiste, ljudi su i ljepsi i atraktivniji i mogu da ponude mnogo vise raznovrsnosti od bilo koje druge zemlje na relativno malo geografskom podrucju. Sa Durmitora do obale ne treba vise od 2 sata voznje automobilom? Prokletije relativno blizu, nema sta nema u CG-i.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online