Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 26.01.2017.
20:11
Tanjug A

Objasnili Mesiću: Evo šta je bio Jasenovac

Javna ustanova Spomen područje Jasenovac osudila je u četvrtak izjave nekadašnjeg hrvatskog predsendika Stjepana Mesića koji je 1992. godine, između ostalog, izjavio da je ustaški logor Jasenovac bio radni logor i da su zatočenici tu našli spas od smrti.

Tanjug
Mnoge razbesneo svojom skandaloznom izjavom: Stjepan Mesić

U saopštenju tog Spomen područja se navodi da je logor Jasenovac bio mesto masovnih likvidacija Srba, Roma i Jevreja te političkih protivnika koji se nisu slagali s politikom i rasnom ideologijom ustaškog pokreta.

- Koncentracioni logor Jasenovac je bio najveći logor na teritoriji Nezavisne Države Hrvatske i imao je više funkcija od kojih posebno treba istaći da je bio mesto masovnih likvidacija Srba, Roma i Jevreja te političkih protivnika koji se nisu slagali s politikom i rasnom ideologijom ustaškog pokreta - stoji u saopštenju.

Tezu koju je u svom istupu iznio Mesić, da su ulaskom u logor Jasenovac ljudi bili spašeni, ocenili su uvredljivom za sve žrtve, njihovih porodica i preživele zatočenike logora Jasenovac.

Napominju da ako se govori o "radnom logoru", može se govoriti isključivo o prisilnom radu koji je najčešće služio kao metoda mučenja i dehumaniziacije logoraša.

JU Spomen područje Jasenovac, kako se navodi, želi da ukaže na činjenicu da je svako odgovoran za svoje postupke i izgovorene reči u javnom prostoru, kada god da su izgovorene.

Svaki oblik govora mržnje, relativiziranja ili poricanja zločina ocenili su neprihvatljivim, prenela je Hina.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.01.2017. 23:46
Jasenovac,strasno stratiste,raznih naroda,nazalost najvise Srba ,civila.Dobro upucena u samu pretuznu mat*eriju ,sta reci,kako koristiti eufemizme,to je zlocin PAR EXCELLENCE.Cela severna Bosna ,Kozara,Grmec,LIKA,BANIJA ,KORDUN,SLAVONIJA,DALMACIJA,sve na isto mesto tormenta,mucenja.Koji paradoks nomena,radnil logor sa decijim kadaverima,velika sramota covecanstva,kulminacija zivotinjskog u ljudima...
Četvrtak 26.01.2017. 23:53
Bio sam u Jasenovcu,tu su mi ub*ijena dva ujaka. Jedan je imao 19 a drugi 20 godina.Taj jad i muku dok čovjek hoda ne moze shvatiti niko ko ga nije posjetio.Ove us*taske vampire,poremećene duše nečiste treba biti sramota sta pričaju i sa čime se poigravaju! Nisam mogao danima normalno spavati Poslje svega sto sam tamo vidjeo!Kad cujem kad kažu da zločina nije bilo kosa mi se digne na glavi!Pitam se samo kako li je bilo onim jadnim ljudima koji su to preživjeli?!Neka im je vječna slava.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online