Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 14.01.2017.
12:37
Vestionline A

"Priznanje Kosova je strašna izdaja Crne Gore"

Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je to što je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova najveća i strašna izdaja Crne Gore.

wikipedia.org/Anicic
Šta učiniste, "braćo" Crnogorci...

Tokom služenja molebana na Srpsku novu godinu u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, Amfilohije je kazao i da Crnu Goru drži "šačica kulaka koji su je opljačkali i obogatili se preko noći".

- Danas u Crnoj Gori imamo šačicu kulaka, bogataša koji su je opljačkali i obogatili se preko noći opljačkavši i otevši ono što nije njihovo. Njihovi oci su ubijali buržoaziju, a oni su sada nova buržoazija. Grade novu budućnost na otimanju, bratoubistvu - rekao je Amfilohije.

On je uporedio novi svetski poredak sa krstaškim ratovima, inkvizicijom, Napoleonom, fašizmom, nacizmom, komunizmom.

- Ono što su radili krstaški ratovi, inkvizicija, Napoleon, fašizam, nacizam i komunizam, to je ono što sada ovaj novi globalni poredak radi. Istim putevima, istim metodama, novim pravilima, bombardovanjima Srbije i Crne Gore, otimanjem Kosova i Metohije - naveo je Amfilohije.

On je ocenio i da južnoslovenski komunizam, kao jedna velika ideja, nije uspeo jer se temeljio na ubistvu Boga u ljudima.

- Zato je sve što su stvarali njeni sinovi oteto, opljačkano je - kazao je mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, dodajući da je to je slučaj sa svim južnoslovenskim narodima, pa i sa Crnom Gorom.

POVEZANE VESTI

Subota 14.01.2017. 17:00
U vrijeme Turaka, u Crnoj Gori neki su bili doslijedni duhovnom, nacionalnom i drugom amanetu svojih casnih predaka - bili i ostali Crnogorci, to jest Srbi iz Crne Gore, ostalo su bile poturice. Za vrijeme austrougara, poturicki duh je prerastao u pokatolicenjastvo. Antihriscanska petokraka je takodje uzela svoj danak - komunjare. Ali danas se desava jedna velika zloupotreba crnogorskog identiteta. Naime, Crnogorac je u prevodu Srbin iz Crne Gore . Pa ako su Sveti Petar Cetinjski, Njegos, pa sve do Kralja Nikole svoju pripadnost zasnivali na Srpskim temeljima, ko to moze za sebe da kaze da je Crnogorac, a nije Srbin. Prema tome, Crnogorac je i dalje onaj iskonski Crnogorac - Srbin iz Crne Gore, a ova povampirena horda sto trenutno ordinira u mom junackom Srpskom leglu a sebe "Crnogorcima" naziva su ustvari Montenegrini - najnoviji vid poturica u Crnoj Gori. Nekad su poturice bile svjesne svog izdajstva, a ove danas se jos ponose. No, cega se pametan stidi, budala se ponosi. Al' nece ni oni jos dugo. Sto kazu nasi stari - "Ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da svaka zver pokaze svoj trag"!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online