Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 05.01.2017.
09:58
Vestionline A

"Dodik i Izetbegović - k'o dva jarca na brvnu"

"Cela ujdurma oko dana RS bila je nepotrebna od samog početka, odnosno od apelacije Izetbegovića Ustavnom sudu BiH. Na to su nasele i vlasti u RS i sada se zbog dnevno političkih potreba kao dva jarca udaraju i nadmuruju Bakir Izetbegović i Milorad Dodik, a ne zbog datuma koji je sporan", smatra Dragan Čavić, predsednik NDP.

Tanjug
Milorad Dodik

Čavić je istakao da ove godine Dan RS više nije republički praznik jer se ne nalazi u registru praznika, kao i da je odluka Ustavnog suda BiH potpuno ispunjena.

- Dodik je potpuno izvršio implementaciju te odluke i obeležavanje se vrši u tom kontekstu. Ove godine neće biti Svetog Stefana kao zvanične krsne slave RS i protokolom nije ni predviđena. Biće svečani prijem, svečana akademija i nekakva parada koja će se održati na Trgu Krajine, a sadržaj parada nije ni opisan u pozivnici - dodao je Čavić.

Čavić naglašava da je zbog inata i dnevno političkog konteksta sve prenaglašeno

- 10. januara će svi zaboraviti šta je bilo 9. januara - smatra Čavić.

Ministarstvo odbrane će odobriti učešće Vojnog orkestra OS BiH - bend Banjaluka, na ceremonijalnim aktivnostima 8. i 9. januara 2017. godine, između ostalog odavanju počasti i polaganju venaca palim borcima Vojske RS i civilnim žrtvama rata.

Dodik je rekao: "Sve ili ništa od OS BiH", a reakcija je pristigla od Izetbegovića koji je rekao da "učešće pripadnika OS BiH ne dolazi u obzir".

- Ne mogu ja biti arbitar između dva jarca na brvnu. Niti jednom niti drugom 9. januar ne predstavlja intimno ništa bitno, osim za dnevno politička previranja. Obojica imaju političke ambicije u narednim godinama, posebno za izbore 2018. godine, pa zagrevaju emocije glasača i od ovoga pokušavaju praviti ono od čega će se svake godine praviti trzavice - tvrdi Dragan Čavić.

- To je postao kontinutiet zbog kojeg trpe građani ove zemlje, jer ljudi koji iz udobnog i komfornog miljea proizvode strahove kod običnih ljudi. 9. januar bi trebalo da bude dan kada se s pravom slavi Dan RS. To je praznik i nikome ne bi trebalo da smeta. Trebalo bi slaviti mir i toleranciju - zaključuje on.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.01.2017. 12:00
BIVŠI AGENT CIA PRIZNAO Jugoslaviju su razbili SAD i Nemačka zbog rudnih bogatstava i vas kao robova............................................................
Četvrtak 05.01.2017. 12:01
kao muslimani i hrvati prijatelji...a muslimani optuzuju hrvate da su pobegli sa polozaja i pustili srbe da zauzmu Otes i Stup....
Četvrtak 05.01.2017. 12:04
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnice protiv pripadnika Armije BiH Elvira Muminovića, Samira Kešmera i Mirsada Menzilovića za ratni zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja maloletne devojke srpske nacionalnosti počinjen 1993. godine u Sarajevu.U optužnici se navodi da su ova lica, u maju 1993. godine, u delu Sarajeva pod kontrolom Armije BiH, nakon što je Muminović na ulici naoružan prišao devojci srpske nacionalnosti te je prisilno zarobio u jednom stambenom objektu, počinili višestruko mučenje, zlostavljanje i premlaćivanje maloletne žrtve. Nad njom su sva trojica počinili silovanje i seksualno zlostavljanje nanevši žrtvi teške fizičke i psihičke ozlede, te trajne posledice zlostavljanja koje i danas oseća, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. Optuženi se terete da su kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava za vreme rata, upotrebom sile i pretnjom za život i telo, prisilili drugo lice na seksualni odnos, silovanje, čime su počinili krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online