Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 06.12.2016.
12:22
Tanjug A

Oglasio se i on: Evo šta je Plenković rekao o natpisu "Za dom spremni"

Premijer Hrvatske i lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković izjavio da je delikatno što je Udruženje dobrovoljaca HOS-a baš u Jasenovcu postavilo spomenik svojim poginulim pripadnicima sa natpisom "Za dom spremni", prenosi Hina.

Reuters
Za njega je "delikatno" to što se spomenik nalazi u Jasenovcu: Andrej Plenković

- Delikatno je da je ovakav spomenik podignut baš u Jasenovcu. To je grb udruženja koje je dobilo dozvolu za rad u Zagrebu i uz dozvolu tadašnjeg Ministarstva uprave u vreme SDP-ove vlade - rekao je Plenković nakon sednice Predsedništva i Nacionalnoga veća HDZ-a.

Prema njegovim rečima, postavljanje tog spomenika pokazuje da Hrvatska nije na odgovarajući način postavila zakonski okvir i sudsku praksu kada se radi o totalitarnim društvima i najavio da će pokrenuti institucionalnu inicijativu koja bi odgovarajuće regulisala to pitanje.

- Želim jasno i čvrsto odbaciti sve insinuacije o refašizaciji hrvatskoga društva. To nije slučaj. Reč je o određenim pojavama koje nisu trend. Izražavam pijetet prema svim žrtvama u ustaškom logoru Jasenovac, ali i prema 11 pripadnika HOS-a koji su poginuli za Hrvatsku - istakao je Plenković.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.12.2016. 13:21
Sto se vise ne prestane pricati o hrvackom usrastvu i onome sto oni rade. Mnogi Srbi ( ako su Srbi a ne jugosloveni) na pojavu fas//isticki i usraski organizacija kao i njihovi simbola u hrvackoj, reaguju kao da se to desava u zajednickoj drzavi i "roditeljski" im pokusavaju objasniti da grese. Nisu svijesni da su upravo oni u zabludi. Hrvati su u svom prirodnom stanju i obliku. Zive svoj san i ponasaju se u skladu sa svojom prirodom. To nije nasa stvar vec njihova. Umjesto da se napravi Srbska nacionalna strategija i da se snage usmjere na jacanje drzave Srbije , prekinu diplomacki odnosi sa rezimima u Zagrebu, Sarajevu, Podgorici, Tirani nas stalno bombarduju sa tim sta je neki su//pak u okolini izjavio. Nasa je briga kako sacuvati R Srbsku, Kako protjerati teroriste sa Kosova i Metohije i osloboditi Srbske zemlje. Tu ne smije biti kompromisa . Sta nas briga sta kaze bakir ili kitaroviceva, sta kaze tahiri ili obama, mogerini i ostali paraziti. Nasa je obaveza da ne zaboravimo nase milionske zrtve iz 20 og vijeka i da sprecimo nove. Da uzmemo ono sto je nase i sprecimo nove otimacine. Pitanja sta rade ovi oko nas nisu u sustini nimalo bitna, jer oni to rade u kontinuitetu i radice i dalje. Jedino je bitno sto radimo mi ili sto ne radimo a trebali bi.
Četvrtak 08.12.2016. 22:27
Nema potrebe da predlazete promenu zakona, jer ce to trajati do sudnjeg dana a mozda i duze. Nemate ni potrebu za uklanjanjem sporne table u Jasenovcu i drugim mestima u Hrvatskoj na koje je ugraviran natpis NDH " Za dom spremni, " jer su te ploce odraz vase politike, ideologije i stanja u drzavi. One daju pravu istinitu sliku danasnjeg Hrvatskog drustva Da ih uklonite posetitelji Hrvatske kao sta su razni politicari, menadzeri, biznismeni, turisti, sportasi, umetnici i svi ostali bi mogli da padnu u katastrofalnu zabludu i pomisle da se nalaze u drzavi gde se postuju gradjanska prava, gde vladaju Europske zapadne vrednosti, demokratija i tolerancija, kao i medjusobno uvazavanje, i postovanje, drzavi koja je pobedila mrznju i fas-izam. Mogli bi da padnu u zabludu i pomisle da je duh ust-astva umro i nestao iz Hrvatske politike Ovako neka table govore kao svedok stvarnosti i istine citavom svetu, na kom se putu Hrvatska nalazi, i koje vrednosti neguje. Samo napred komsije......
Četvrtak 08.12.2016. 22:28
Za skidanje i lomljenje cirilicnih ploca u Vukovaru, nasli su i vanzakonsko i zakonsko resenje. Za plocu sa natpisom "za dom spremni" jos uz to postavljenu u Jasenovcu, nema zakonskog resnja pa ploca ostaje do daljnjeg. Ni jedno ni drugo prema predsedniku vlade "gosp." Plenkovicu nema veze sa fasizacijom drustva :). Naravno Evropa po ko zna koji put pere ruke i pojma nema, sta se to desava na "brdovitom Balkanu".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online