Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.11.2016.
12:50
Tanjug A

Novi problemi za Crnu Goru: Rusi ponovo prete

Visoki funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije i potpredsednik ruske Dume Sergej Železnjak, u pismu objavljenom na portalu te stranke, poručio je Crnoj Gori da "ne ponavljaju 1948. godinu" i sprovedu odmazdu prema liderima opozicije koji "brane pobedu" jer će to u Rusiji biti shvaćeno kao čin varvarizma prema crnogorskom narodu.

wikipedia.org/Dmitry Rozhkov
Ponovo ima poruku za Crnogorce: Sergej Železnjak

Indirektnom ocenom da je Titova Jugoslavija bila "grešna" u sukobu sa Informbirom i ondašnjim sovjetskim liderom Staljinom, Železnjak u najnovijem obraćanju crnogorskoj javnosti zapravo upozorava vlast u Crnoj Gori da ne "progoni" opoziciju koju uporno proglašava pobednikom parlamentarnih izbora 16. oktobra, prenosi podgorički list Pobjeda.

List piše da se Železnjak ponovo grubo umešao u unutrašnje stvari Crne Gore i opoziciju, mimo zvaničnih rezultata Državne izborne komisije, proglasio pobednikom parlamentarnih izbora.

- Crnogorska postizborna koalicija: Demokratski front, Ključ, Demokrate i Socijaldemokratska partija, osvojila je, među ostalim strankama, najveći broj - 39 od 81 poslaničkih mesta u Skupštini, pobednik je izbora i ima pravo na mandatara za formiranje nove vlade - naveo je Železnjak u pismu koje je na vidnom mestu objavljeno na sajtu Jedinstvene Rusije.

U pitanju je već druga "preporuka" Železnjaka, kojom se funkcioner Jedinstvene Rusije grubo umešao u unutrašnje stvari Crne Gore, piše Pobjeda i podseća da je on pre nekoliko dana zapretio Crnoj Gori, zbog kako je kazao, pokušaja diskreditacije Rusije i Srbije.

Novina u novom pismu Železnjaka je, kako se navodi, pominjanje Socijaldemokratske partije u kontekstu udruživanja opozicije, jer je ranijim izjavama potencirao savez DF-Ključ-Demokrate koji je nazvao - Udružena opozicija Crne Gore.

Železnjak je istakao da je ove sedmice sprovedena "još jedna neuspešna kampanja pronalaženja ruskog traga u loše izrađenom scenariju crnogorskog državnog udara".

- Postaje sve jasnije da crnogorski političari kojima se upravlja sa strane proizvode u zemlji atmosferu straha, pokušavajući da marginalizuju aktivnosti opozicije, te da, pod direktnom pretnjom odmazdom, prisile njene vođe da odustanu od dobijenih izbora - naveo je Železnjak, prenosi Pobjeda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online