Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.11.2016.
22:34
Tanjug A

Milo: Hvala Srbiji, posebno gospodinu Vučiću!

Crnogorski premijer Milo Ðukanović kaće da je zahvalan Srbiji, posebno premijeru, na zalaganju u otkrivanju organizazije pripremanog terorističkog akta u CG.

Tanjug
Premijeri Crne Gore i Srbije: Milo Đukanović i Aleksandar Vučić

- Želim da ponovim da sam vrlo, vrlo zahvalan na kooperativnosti državnih organa Srbije i posebno sam zahvalan svom kolegi premijeru Srbije gospodinu Vučiću koji je u više navrata vrlo otvoreno i u granicama mogućeg detaljno govorio o saznanjima do kojih je dosla država Srbija, nesebično ih stavljajući na raspolaganje da bismo mogli u celini zaokruziti sliku o organizaciji pripremanog terorističkog akta u Crnoj Gori - rekao je Ðukanović gostujući u emisiji Intervju na TV Pink M .

Scenario u kome je svako imao svoju ulogu

U prvom postizbornom intervjuu, crnogorski premijer je ponovio da nema nikakve sumnje da su određene "visoke političke adrese na crnogorskoj opozicionoj sceni" bile deo scenarija koji se dogodio u izbornom danu 16. oktobra.

Budući premijer

O Dušku Markoviću, mandataru za sastav crnogorske vlade Đukanovićkaže:

- To je čovek koji apsolutno ima legitimitet i poznajući njega i njegovu posvećenost i lojalnost crnogorskim interesima, nemam nikakve sumnje da će sve šta smo obećali građanima sa dodatnim elanom i uz podršku njegovog tima biti realizovano u narednom periodu.

Teško bi, kaže, poverovao da se sve dogodilo spontano i nepovezano. To je, tvrdi, bio sastavni deo scenarija u kojem je svako imao svoj zadatak.

- Demokratski front je imao zadatak da izvede ljude ispred parlamenta, da pritom zažmure kada njihovi saborci i teroristi u uniformama crnogorske policije sa stepenista crnogorskog parlamenta zapucaju po masi, jer žrtvovati kako oni misle 10, 20 ili 30 života, a da se pritom stvori revolt i predstavi to kao nedelo crnogorskog režima, pa šta to znači za njih kada su oni u svetoj misiji osvajanja vlasti u Crnoj Gori - rekao je Ðukanović.

Prema njegovim rečima, osnovna ideja planiranih terorističkih akcija bila je da se Crna Gora zaustavi na putu evropskih i evroatlanskih integracija, a da se pritom vlast preuzme nasilnim putem. Napominje da je ogranizovanje grupa vršeno van teritorije Crne Gore, a u otkrivanju njihove namere crnogorski organi imali su značajnu pomoć Srbije.

Opozicija skriva tragove

Ðukanović, koji je najavio povlačenje iz struktura vlasti, navodi da pričama o ustavnom puču crnogorska opozicija pokušava da opravda izborni rezultat, ali i da prikriju svoje tragove. Teško je, kaže, i da se ovaj scenarijo ne može dovesti u vezu sa nekim ranijim najavama opozicije naročito uoči izbora.

- Podsetiću vas da su govorili da građani strpljivo čekaju do 21.30 sati kada će dobiti komandu i zapovest, kada su poručivali da građani obavezno izađu pred parlament da ili proslave pobedu ili da se suprostave krađi, jer dakle rezultat može biti samo njihova pobeda a ako nije njihova pobeda onda je krađa koju treba ponistiti nasiljem - naveo je Ðukanović.

Osnovna ideja političkih protivnika DPS-a je, tvrdi Ðukanović, da dođu na vlast bez izbora i mimo volje građana.

Ne iznenađuje ga, ističe, infantilan pokušaj da se u DIK-u promeni izborna volja birača. Tako nešto smatra neozbiljnim i aspolutno nedostojanstvenim. Ponašanje konkurenata posmatra kao političku patologiju

- Mislim da se ovde zaista radi o ozbiljnom političkom oboljenju gde grupa političkih lidera, vođeni novcem inostranih mentorskih cenatara i vođeni svojim vlastohlepljem smatraju da je sve dozvoljeno i da se mogu na takav način poigravati sa izbornim procesom i sa legitimnom voljom CG građana - naveo je Ðukanović.

Opomena u zadnji čas

Misli i da je zapravo sve ovo što se nedavno dogodilo zapravo jedna dobrodošla opomena u poslednji tren Crnoj Gori i svim akterima njenog političkog života da nije neograničena sloboda takvog antiustavnog i antidržavnog delovanja i da se, kako kaže, baš ne može sve podvesti pod plašt demokratije, partijskih i političkih sloboda u izbornom procesu, pod plašt nevladinih organizacija ili medijskih kuća.

Upitan da li će vlada mandatara Duška Markovića, koji je zamenik predsednika vladajućeg DPS, i on kao predsednik te stranke , ispuniti sva predizborna obećanja, Ðukanović kaže da su "obavezani svime šta su saopštili".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online