Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 13.10.2016.
18:03
B. Simonović - Vesti A

Za glas Milu 250 evra

Kako se bliže nedeljni parlamentarni izbori u Crnoj Gori, sve je više i sve su otvorenije i glasnije optužbe opozicionih stranaka da vladajuća Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića intenzivno vrši pritisak i pretnjama i ucenama pokušava da obezbedi glasače, a u igri je, izgleda, i gotovo otvorena kupovina glasača u dijaspori.

Reuters
Presudan vikend za Crnu Goru

Neće Nikšić pod barjak četnika

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u Nikšiću da taj grad na izborima 16. oktobra neće podržati ideološke potomke onih koji su streljali narodnog heroja Ljuba Čupića.
- Oni ne mogu dobiti pravo da upravljaju ovim gradom, jer Nikšić nikad ne može podržati tu izdajničku ideologiju - rekao je Đukanović na predizbornom skupu DPS-a. Fotografija Čupića neposredno pred streljanje, na kojoj se smeje, obišla je još za vreme rata Evropu i svet.

Na portalima pojedinih, uglavnom bošnjačkih i muslimanskih stranaka sa severa Crne Gore, juče su objavljeni spiskovi, po imenu i prezimenu, na stotine onih iz dijaspore koje su, kako tvrde, kontaktirali poverenici DPS-a i ponudili im novac da dođu u nedelju na glasanje i, naravno, zaokruže Đukanovićevu listu na glasačkom listiću. Gotovo svi tvrde da im je obećano po 250 evra, a tačno se zna ko se brine o prevozu, gde su zborna mesta i kad se polazi.

Na tim spiskovima se samo sa područja novoosnovane opštine Petnjica nalazi 250 imena onih koji žive i rade u inostranstvu i u nedelju će se najverovatnije pojaviti na biralištima u ovoj siromašnoj opštini, odnedavno odvojenoj i osamostaljenoj od Berana.

Podgorički "Dan" je objavio i puna imena i prezimena poverenika DPS-a koji u Petnjici i selima petnjičke, rožajske i beranske opštiine, naseljenim pretežno Bošnjacima i muslimanima, vrše otvorene agitacije i svakojake pritiske na birače da i na ovim izborima glasaju za DPS. Ostale opozicione stranke i velike koalicije o toj predizbornoj "kampanji" DPS-a govore na svojim predizbornim skupovima, i to tumače kao siguran znak da je Milo Đukanović u panici i da sad ne bira sredstva da bi se još jednom domogao vlasti.

Govoreći o predizbornoj kampanji dela opozicije, premijer Milo Đukanović je rekao da "koliko god oni sejali mržnju, plašili i potkupljivali, njima je jasno da 16. oktobra glasamo za odbranu ili izdaju države". Prema njegovoj oceni, Crna Gora nikad nije imala veće izglede da se približi Evropi nego što je to sada slučaj na parlamentarnim izborima i dodao da "tu šansu neće propustiti".

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.10.2016. 22:17
У Бога се надам!!! Већ 25 година М. Ђ. је најсрамотнији црни образ Црне Горе. Погазио је и поново уб-ио јунаке са Бојне Њиве, херојских јунака из Мојковачке битке који су положили своје животе...оно најсветије за помоћ српској браћи и одбрану отаџбине....За своје личне интересе бацио је образ под ноге и одрекао се Српства ....као Јуда Исуса! Ако Бога има.....ГОТОВ ЈЕ !!!
Četvrtak 20.10.2016. 15:03
________ ИЗБОРИ 2016: ПЛАЧ СЕСТРЕ ФАНТОМОВЕ_______ Ајде иксе, не диза се, вита јело, ој...ој...... Зелен боре! С оног свијета, добро доша' међу своје, ој...ој.... За изборе! Зла нафако земље ове, родска муко, ој...ој..... Братски сломе! У списак те убачише, благош' у дом, ој...ој....Наш фантоме! Туђа срећо и нафако, и гласачу без лаписа, ој...ој....Власти блиска! Демократски искораку, убачени елементу, ој...ој...С' овог списка! Не мучи нас премучене, тамо њима, ој...ој....Нема спаса! У вељу си књигу стига', бриго наша, ој...ој.... КОГА ГЛАСА...???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online