Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 02.09.2016.
04:00
B. Simonović - Vesti A

Sveto ćuti zbog dece?

Sa samo tri kratke, veoma indikativne i zagonetne rečenice koje su osvanule na prvoj strani opozicionog podgoričkog dnevnika "Dan", oglasio se Svetozar Marović, bivši visoki funkcioner vladajuće Demokratske partije socijalista i nekadašnji predsednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore, prvi put od kako je jesenas pukla nezapamćena kriminalna, špekulantska afera u Budvi, odnosno otkad je u maju ove godine privremeno izašao iz spuškog zatvora.

Reuters
Mora da pazi na ponašanje: Svetozar Marović

- Niti sam izdao koga, niti lagao o kome, niti imam nameru. Nikoga ne krivim ni za šta. A neka Bog pomogne onima iz moje blizine koji su to radili, klevetali i pilatovski prali ruke od svega - izjavio je Marović.

Marović je, da podsetimo, priznao specijalnom tužiocu za organizovani kriminal da je bio organizator i glavni čovek kriminalne organizacije koja je u više špekulativnih poslova ojadila budžet budvanske opštine za više desetina miliona evra. Tako se našao na slobodi jer je pristao da ukupno odrobija četiri godine i četiri meseca i u humanitarne svrhe uplati 100.000 evra.

Posebna istraga

Specijalno tužilaštvo vodi i posebnu finansijsku istragu i kad utvrdi da li je i koliko od toga novca završilo u džepovima Marovića, odrediće i koliko novca on mora da vrati u državnu kasu.

Iako nije ni na koga lično upro prstom, izjava Marovića je uzburkala duhove, prvenstveno u njegovoj partiji, gde je on sve do hapšenja, po političkoj moći i uticaju predstavljao drugog čoveka, tik uz rame neprikosnovenog lidera Mila Đukanovića. Posejao je sumnju i ostao dužan da objasni ko ga je to iz njegove blizine izdao, ko je lagao, klevetao i "pilatovski prao ruke."

Oni malo bolje upućeni u sistem aktuelne crnogorske vlasti, koji od početka prate "zemljotres" u Budvi, ne veruju da će Marović u skoroj budućnosti otići i korak dalje i kazati ko se to još uz njega ovajdio u budvanskim mućkama i nečuvenoj pljački. Ne zato što to ne bi želeo ili što hoće mazohistzički da celokupno breme odgovornosti natovari na svoja pleća, već jednostavno zato što ne sme.

Podsećamo da su uz Marovića u ovim aferama bili pohapšeni i njegov brat Dragan i njegov sin Miloš, da je prag apsane nakratko prekročila i njegova ćerka Milena i još nekoliko bliskih rođaka i prijatelja. Svi oni su se našli na slobodi pošto su potpisali sporazum o priznavanju krivice, a Maroviću je, navodno, stavljeno do znanja da od njegovog ponašanja, od toga koliko će on umeti da ćuti, zavisi i sudbina njegovih najbližih, pre svega njegovog sina. On je po svemu sudeći nečiji talac, a da li će se i koliko nanositi glave zavisi od toga koliko će njegov otac držati jezik iza zuba i biti spreman da ćuti.
 

POVEZANE VESTI

Petak 02.09.2016. 11:08
Sveto je CAR!. Ukrao je 250 miliona evra, odležaće malo u zatvoru i izaći će kao prbogat "pošten čovjek" iz zatvora sa oreolom "politički progonjenog mučenika". Tako će skinuti sve hipoteke sa sebe i porodice a Milo ga neće povući kad padne što je ubrzo. Kako je to moćna državna mafija. Da nije priznao, pobio bi mu Milo svu porodicu i oteo sve što ima. Ovako će imati i jare i pare.
Nedelja 04.09.2016. 22:43
".......... Podsećamo da su uz Marovića u ovim aferama bili pohapšeni i njegov brat Dragan i njegov sin Miloš, da je prag apsane nakratko prekročila i njegova ćerka Milena i još nekoliko bliskih rođaka i prijatelja. Svi oni su se našli na slobodi pošto su potpisali sporazum o priznavanju krivice, a Maroviću je, navodno, stavljeno do znanja da od njegovog ponašanja, od toga koliko će on umeti da ćuti, zavisi i sudbina njegovih najbližih, pre svega njegovog sina. On je po svemu sudeći nečiji talac, a da li će se i koliko nanositi glave zavisi od toga koliko će njegov otac držati jezik iza zuba i biti spreman da ćuti............"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online