Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 30.08.2016.
12:14
Vestionline A

"NATO nudi bezbednost Crnoj Gori kao Hitler i Musolini"

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ponovo je oštro kritikovao crnogorsku vlast pozivajući Boga da ih prosvetli da ne budu bezbožnici jer, kako je rekao, nemaju pravo da Crkvu Hristovu podređuju svojim interesima.

A. Čukić
Bog da prosvetli vlast u Crnoj Gori

Mitropolit je na liturgiji u manastiru Podmaine poručio da oni na vlasti nisu tu zato što su najbolji, već da bi se videlo da li su ljudi ili neljudi. On je podsetio da su austrougarski okupatori rušili manastir Podmaine i dodao da NATO nije ništa drugo do nastavak austrougarske okupacije.

- Sad se naši glavari kunu u NATO. Vele, bezbednosti radi. To je bezbednost koju su davali Musolini i Hitler. To je ta bezbednost. Pa još, malo im je i to, nego su se odrekli žile kucavice Crne Gore - Kosova i Metohije. I sad im ovi njihovi izdanci kažu da ne priznaju ni granice koje su im oni postavili - rekao je Amfilohije, preneli su podgorički mediji.

On je podsetio na poslednje incidente u Mušutištu, kada Albanci nisu dozvolili prognanim Srbima da posete tamošnju crkvu i grobove svojih predaka.

- To su uradili oni koje su crnogorski vlastodršci priznali za vlast i za državu. Daj Bože da im Bog vrati razum i pamet - rekao je on i dodao da im oni koje su priznali kao državu sada traže teritoriju preko granice, prema Vasojevićima. Podsetivši na narodnu izreku da je oteto - prokleto, Amfilohije je dodao:

- Ne može se na zločinu graditi budućnost, ni svoja ni svoje dece. Ne može se tako graditi ni budućnost na Kosovu. Niti može u Crnoj Gori na bratoubistvima i deobama bratskim. Jer ova današnja Crna Gora, ona se ne gradi na ćivotima Svetog Vasilija Ostroškoga i Svetog Petra Cetinjskoga, na kralju i gospodaru Nikoli Prvom Petroviću i njegovim granicama. Ona se gradi na bratoubilaštvom prolivenoj krvi od 1941-45. godine - rekao je Amfilohije.

On je posebno pozdravio Ruse koji su došli na liturgiju, podsetivši da su crnogorski vlastodršci Rusiji uveli sankcije.

- Nisu to Crnogorci, to su Montenegrini. Zamislite vi Crnogorce koji stavljaju sankcije Rusiji. To je bezumlje. Takvog ludila nikada nije bilo na ovim prostorima. To je, zapravo, uvođenje sankcija Svetom Petru Cetinjskom koji je ostavio zaveštanje: Ko se odrekne jednoverne, jednokrvne i jednojezične Rusije, dabogda živo meso od njega otpadalo - rekao je Amfilohije.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.08.2016. 15:41
Dzaba govoris Vladiko,oni su raspopina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online