Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 25.08.2016.
10:39
Vestionline A

Otvorio dušu: BiH nije država, to je "big shit"

Lider SDP-a i bivši hrvatski premijer Zoran Milanović je na zatvorenom sastanku sa braniteljima u utorak, na kojem je govorio o odnosima sa Srbijom i BiH, rekao da BiH uopšte nije država, već je to "big shit".

Twitter
Milanović u skladu sa novom ustaškom ideologijom

Nakon što je u razgovoru sa predstavnicima Zbora udruženja veterana hrvatskih građanski brigada i Udruženje specijalne policije, kako je preneo zagrebački "Jutarnji list", "oprao" Srbiju, Milanović je pokušao da prebaci temu na Bosnu i Hercegovinu. Predstavnicima branitelja Josipu Klemu i Dražimiru Jukiću je objašnjavao da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda.

Na tajnom snimku koji je procureo u javnost jasno je da Milanović nije oduševljen situacijom u BiH, za koju je rekao da je, citirajući jednog branitelja, "big shit", žalio se da u Sarajevu nema sa kime da se razgovara, te da bi ih preko reda ugurao u Evropsku uniju jer "to je zemlja bez reda i poretka".

Ne ostavljamo Hrvate same sa Bošnjacima

Bivši hrvatski premijer i šef SDP-a je na kraju poručio da Hrvatska neće ostaviti Hrvate u BiH same sa Bošnjacima ako se desi da se RS otcepi.

- Imamo posla s negativcima - naveo je Milanović, čuje se na snimku.

Milanović je govorio i o optužnici protiv čelnika tzv. Herceg-Bosne izrazivši bojazan da će oni biti osuđeni i u drugostepenom postupku.

- Iskreno, nisam optimista, ali neke stvari govore da bi mogla otpasti ta optužnica vezano za udruženi zločinački poduhvat što je za Hrvatsku važno - rekao je Milanović, dodavši da bi u tom slučaju bilo sačuvano "hrvatsko ime", a njih šestorica će neko vreme odležati u zatvoru.

Milanović je stava da bi BiH trebalo "preko reda" gurati u EU jer trenutno u BiH nema reda.

- Tamo nema reda, nema poretka. Dodik šuruje sa Vučićem pa se sad to, majke ti mile, prelama na austrijske predsedničke izbore - dodao je Milanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.08.2016. 10:47
Nezaboravi moj dragi komšija sa zapada ko te je oslobodio iz ropstva 1918 . Cela Hrvatska Srbine, Milanovicu pa jos i Zoran ima stanovnika koliko jedan italijanski grad Milano recimo4,3 miliona st. ili dva Beograda. Ko je onda saka jada? Srba ima ukupno oko 12 miliona a Hrvata ukupno oko 800 000, Mislim na one prave Hrvate jer ostatli su poreklom Srbi, Italijani, Nemci, Austrijanci, Bosnjaci (opet Srbi) itd.
Četvrtak 25.08.2016. 11:07
Niko nije komentarisao da je BiH "Big shit"!
Četvrtak 25.08.2016. 15:27
Haaški sud izrekao je osuđujuće presude šestorici Hrvata iz BiH. Bivši predsjednik Vlade Hrvatske zajednice Herceg-Bosne Jadranko Prlić osuđen je na 25 godina zatvora, ministar obrane Bruno Stojić na 20 godina zatvora, dvojica načelnika stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina, zapovjednik Vojne policije HVO-a Valentin Ćorić na 16 godina, a predstojnik Odjela za zatočene Berislav Pu,šić na 10 godina zatvora.Suci Haaškog suda zaključili su da je šestorka sudjelovala u udruženom zločinačkom pothvatu zajedno s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, ministrom obrane Gojkom Šuškom i generalom Jankom Bobetkom te još nekim ljudima iz vrha RH i Herceg-Bosne kojemu je cilj bio etničko čišćenje prostora Herceg-Bosne i njezino pripajanje ili stvaranje nove hrvatske republike na tom prostoru.......Ovom presudom se država Hrvatska osudjuje za agresiju na BiH.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online