Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 20.08.2016.
21:57
Vestionline A

Dodik: Referendum će zaustaviti ponižavanje Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će referendumom o Danu Republike Srpske nestati ponižavanja RS kroz nametnuta rešenja visokih predstavnika u BiH i Sarajevu, a Srbi će shvatiti da imaju adekvatan odgovor na sve odluke koje neko donosi u ime njih.

M. Karović
Srpska ne odustaje od referenduma

On je dodao da je referendum odgovor na tu njihovu aroganciju i prema međunarodnom sporazumu i prema Republici Srpskoj.

- Nećemo oklevati da održimo referendum u budućnosti o raznim pitanjima i zato protivnici veruju da će, ako ovo spreče, umanjiti volju srpskog naroda da se dalje bori - rekao je Dodik za "Sputnjik", komentarišući spekulacije da bi referendum o Danu RS zakazan za 25. septembar mogao da bude otkazan.

Dodik je poručio da Srpska nema nameru da odustane od referenduma o Danu RS i podsetio da je odluku o tome doneo parlament uz konsenzus svih političkih faktora u Republici Srpskoj, tako da nema načina da Srpska od toga odstupi ili da promeni datum ili pitanje.

-Galama stvorena je zbog zbog navike muslimana u Bosni da sve postižu ujdurmom koju oni promovišu, a onda i zbog slabosti predstavnika međunarodne zajednice i njihovog podaničkog odnosa prema muslimanima u Sarajevu, koji se uključe u takvu igru. U suštini pokušava se da se nađe razlog za neodržavanje referenduma, jer ne mogu to da nađu ni u pitanju, ni u pravu da se referendum održi - smatra Dodik.

Dodik je naglasio da referendum kao pitanje i datum uopšte nisu sporni, da pojedini u međunarodnoj zajednici pokušavaju zbog svog odnosa i partnerstva sa muslimanima proteklih godina da izgrade neki stav za eventualnu zabranu referenduma.

- To bi bilo nedopustivo, jer bi se time međunarodna zajednica pokazala isključivo kao produžena ruka muslimana u BiH - što ona, doduše, i jeste. Ali, to bi bio zaista očigledan primer njihovog nedoličnog ponašanja. U svakom slučaju referendum će biti održan, bez obzira na sve opstrukcije koje mogu da urade - istakao je Dodik.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.08.2016. 00:11
ЧЕКАМО ТЕ ВОЈО!.... Са Требевића, барјак српски вије пјесма ори вуци завијају Сарајево чека, свога Воју са барјаком нашим сиђи међу браћу своју СРБЕ МУСЛИМАНЕ Са барјаком слободе браћу ослободи од ових изрода наших што западу се поклонише Што име наше продаше Српски језик прогнаше Именом туђим закитише бошњаком се назваше Окупационим именом се поносе Дођи Војо до Сарајева града снеси барјак с Требевића нек вуци завијају нек се српско име опет чује ЗОВУ ТЕ ТВОЈИ СРБИ МУСЛИМАНИ !
Nedelja 21.08.2016. 03:53
Srpska će da slavi Dan republike kada joj je volja, koga je briga za Ustavni sud BiH i Sarajevo. Kako će npr. Ustavni sud da zabrani da se u RS uspostavi neradni dan ili da se postave zastave na Dan republike?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online