Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 03.07.2016.
08:15
Politka A

Bakir krenuo stopama oca Alije: Pravi se islamska država u BiH

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je BiH nemoguća zajednica i da kada je reč o njenom integritetu nikada nije lošije stajala nego sada, upozorivši da muslimani u BiH manipulišu rezultatima popisa iz 2013. kako bi napravili islamsku državu u Evropi.

Tanjug
U Sarajevu kao u inostranstvu: Milorad Dodik

Dodik je u intervjuu za "Politiku" rekao da misli da nemačka kancelarka Angela Merkel nije u pravu kada kaže da je BiH napravila veliki pomak na evropskom putu.

- BiH je nemoguća zajednica. Naravno da je Merkelova uvažena i da treba poštovati ono što radi, ali ne mora da znači da je ona uvek u pravu. Ta priča o BiH je potpuna zabluda - smatra predsednik RS.

Planirane izjave o Srebrenici

Dodik je izrazio sumnju u iskrenost nedavne izjave predsednika Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je, komentarišući izjavu načelnika Opštine Srebrenica Ćamila Durakovića, rekao da nikada ne bi rekao da je državni vrh Srbije nepoželjan na obeležavanju godišnjice zločina u Potočarima.

- To oni sve dogovore, to je sve pročitano. Bakir Izetbegović je rekao da nastavlja politiku svog oca Alije. Alija Izetbegović je rekao da muslimani tamo gde su manjina treba da trpe dok ne postanu većina. Kad postanu većina, onda treba da formiraju islamsku državu. Tu islamsku državu vidimo na Bliskom istoku. Evo sad su dogurali na 50 odsto (na popisu) i sad je verovatno pretpostavka da prave islamsku državu u BiH - rekao je predsednik RS.

Na pitanje lista "zar zaista veruje da bi pravili islamsku državu, Dodik je rekao:

- Pustite to verovanje-neverovanje. Ja živim ovde, znam šta se dešava, znam kako se stvari odvijaju. Zašto se insistira na tome da neko bude većina (na popisu)? I zašto je to važno u BiH, kada je ona složena zajednička država, ona je državna zajednica dve države - Federacije i RS. I ođednom se traže kumulativni podaci, da bi se poslala vest svetu kako je to islamska država, kako bi se prikupile islamske zemlje da brane svoju islamsku državu u Evropi. To je priča, verovali vi to ili ne! Pa nisu ni Francuzi verovali kada su nama ovde odsecali glave da će se i njima to dešavati. A evo, dešava se.

Može li Srpska kao Britanija?

Na opasku lista da neki misle da situacija u kojoj je Velika Britanija izglasala izlazak iz EU i u kojoj Škotska želi da u Uniji ostane po cenu izdvajanja iz Britanije može da ide njemu na ruku i njegovim povremenim "pretnjama" o referendumu u RS, Dodik je odgovorio "da on ne preti ništa", ali da misli "da će se na kraju referendumom sve završiti".

- Da li ću ja to doživeti ili neću, ne znam. Ali, potpuno sam uveren da je definitivno rešenje na ovim prostorima da RS bude samostalna država i ja to ne krijem - kazao je predsednik RS.

Na pitanje da li takvi njegovi stavovi mogu da izazovu uoči 11. jula i godišnjice u Srebrenici veći otpor i nezadovoljstvo u Sarajevu, on je odgovorio da je Sarajevo za njega inostranstvo i da tamo nije otišao više od godinu i po dana.

- Neću ni otići. To je zabit koja u mentalnom i političkom smislu vuče sve unazad. Nikome ne dozvoljava da živi normalno ovde i da se razvija na pravi način - rekao je.

On je ujedno istako da zbog toga što je, vezano za obeležavanje godišnjice Srebrenice, povređena Srbija i državno rukovodstvo Srbije, niko od zvaničnika RS ove godine neće prisustvovati komemoraciji u Potočarima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.07.2016. 08:28
Dodik se ponaša kao veoma ozbiljan državnik i koji poteze neprijatelja vidi pre svih i čita ih kao bukvar . Dok se u Srbiji ne nađe "neki Dodik" sa ovim špijunima koji vodeSrbiju spasa nam nema .
Nedelja 03.07.2016. 15:13
Зар вас није срамота, зар се не бојите Бога? Зар су завети предака, за вас правила строга!? Да л' је могуће да Србска крв је џабе проливена!? Са вирусом црног запада ходају поколења! Рођени к'о Срби, храбри млади Православци, више не знају корене, сви делују к'о странци, америчка мајица, кажу то је нова мода, познатим ''србским џелатима'', сад' клања се хорда! Не схватају суштину, да их живо блато гута, Светосавље је Истина, они скренули су с' пута, оставили крсну славу, сада ''ноћ вештица'' славе, недељом нису у Цркви, алкохолом се хране! Не постоји ћирилица, још од основне школе, нови енглеско-србски, сада матарењи се зове, ако не разумеш речи брате, сматрају те лудим, немој бити као они, немој новац да те купи!Манастире не поштују, Православље им смета, као да су масони, па им је то главна мета, али нису свесни, када с' Неба трубе зат,рубе, тада ће све слуге пакла, гледати Небеске Србе! Ил' потомак Светог Саве, и слуга ХРИСТА БОГА, или отаџбини веран, ил' издајица рода, ил' Европа или Прави Пут, сад ставља се пред тебе, боље размисли двапут, пре него што изабереш! Увек Москва, никад Брисел, то запамти сад за свагда, можда њима то су снови, али нама то је јава, храбро брате све издржи, ускоро ће да загрми, зато немој никада да будеш ''МОДЕРНИ СРБИН''!
Nedelja 03.07.2016. 19:58
Nikad Bakir nije ni skretao sa "tatinog" puta. Uspjeti NEĆE!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online