Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 29.06.2016.
13:15
D. Obradović - Vestionline A

Đukanoviću, da li se isplatilo?

Premijer Crne Gore Milo Đukanović ima samo jednu brigu - da što pre uvede svoju državu u NATO. Tako je, sav ushićen, poručio da je iz Vašingtona stigla odlična vest – "žele nas što pre u Alijansi". Kao da ni taj Vašington nema većih briga od tamo nekog Montenegra, državice na Balkanu, čije će članstvo toliko ojačati NATO, da ni Rusi neće smeti da pisnu. A to što ta ista Crna Gora ne može da sredi ni svoje unutrašnje probleme, pa svako može da uđe na njenu teritoriju i proglasi je svojom, za premijera ne predstavlja veliki problem.

Reuters
Dok hrli ka NATO-u i Evropi, Albanci mu otimaju teritoriju: Milo Đukanović

Tako su, dan uoči Vidovdana pripadnici kosovskog pokreta Samoopredeljenje ušli na teritoriju Crne Gore između graničnih prelaza Kula i Savine vode sa kosovske strane, postavili tamo tablu sa imenom i grbom takozvane Republike Kosovo. Pored se zavijorila i albanska zastava, a sve to uz reči dobrodošlice, da svima stave do znanja da su došli na - Kosovo.

Ceo ovaj čin portparol Samopredeljenja Fisnik Ismailji objasnio je rečima da je ovo njihov način da se suprotstave "poklanjanju zemlje Crnoj Gori", na osnovu sporazuma zbog koga se više meseci vodi spor između opozicije i vlasti. E, sad, zanimljivo je da su se Albanci usudili da pokažu svoj bunt protiv svoje vlasti upadajući na teritoriju druge države, dok crnogorski vladari nisu našli za shodno čak ni da prokomentarišu taj upad.

Izuzev šturog saopštenja policije da se radi na rasvetljavanju tog "slučaja", da su table uklonjene, te da je Ministarstvo spoljnih poslova obavešteno o svemu (kao da o tome nije brujao ceo region), nije bilo zvaničnog obraćanja. Iako je reč o ozbiljnom incidentu, u Crnoj Gori tek treba da utvrde da li je bilo "povrede granice".

Crnogorske vlasti, izgleda, ne žele da se zamere svojim "prijateljima" u Prištini, pošto je već poznato da je predsednik samoproglašenog Kosova, nekadašnji vođa zločinačke OVK, rado viđen gost u Podgorici. Nije to čudno, pa Crna Gora je među prvima i pojurila da prizna nezavisnost Kosmeta, zabijajući nož u leđa pravim prijateljima. A sve to, da se vratimo na početak, zarad članstva u NATO, ali i zarad ulaska u Evropsku uniju, koja je na izdisaju.

Da li se Milo Đukanović plaši da bi, ako podigne glas za očuvanje crnogorske teritorije, naljutio Zapad, što bi stopiralo evropski put Crne Gore? Međutim, nije to ono o čemu bi Đukanović trebalo da brine.

Možda bi, ipak, mogao malo bolje da osigura svoje granice. Zar nije dosad naučio da sa Kosovom nema šale? Šta hoće, oni to i uzmu. Kad žele državu, oni je proglase. A kada dođe do toga ta se Amerika i Evropa umešaju, uvek su na strani samoproglašenog Kosova. Da, iste te sile koje sad željno čekaju da im Crna Gora dođe u NATO, okrenuće joj leđa prvom prilikom.

A ko će onda da stane na Milovu stranu? Jer, one koji bi ga podržali, on je davno izdao. Da li se isplatilo?

POVEZANE VESTI

Sreda 29.06.2016. 16:10
Zaigrala mecka polako i na druga vrata
Sreda 29.06.2016. 17:02
bolje bi vam bilo da pišete o tome kako vam šipttari po jugu srbije dižu spomenike teroristima i zločincima koji su ubijali srbe. crnogorci su bar uklonili ovu tablu, a vi tim spomenicima ne smete ni prići.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online