Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.05.2016.
21:00
D. Lj. J. - Vesti A

Proveriti da li je Ivanov normalan

Osim postupka za utvrđivanje odgovornosti i smene, makedonski predsednik Đorđe Ivanov će se suočiti i sa preispitivanjem njegovih psihofizičkih sposobnosti zbog odluke o aboliciji 56 političara i kasnijim poništavanjem abolicije za 22 "politički eksponirane osobe".

Tanjug
Sumnjaju mu i u razum: Đorđe Ivanov

Narodni pokret za Makedoniju lidera Janka Bačeva smatra da Ivanov nije u stanju da izvršava funkciju predsednika, "jer ne raspoznaje šta je interes države", kao primer navode odluku Ivanova koji je "u interesu države" prvo proglasio aboliciju za 56 političara, a potom opet "u interesu države" delimično poništio svoju odluku o aboliciji.

Narodni pokret smatra da postoje situacije koje utiču na duševno stanje i razmišljanje Ivanova da ne može da razume kakva dejstva preduzima i zato se obraćaju Ustavnom sudu.

- To je opasno za narod i državu jer se radi o predsedniku države koji je i vrhovni komandant oružanih snaga - rekao je Đorđi Todorov iz NPM.

U ovoj partiji kažu da ustavne sudije imaju obavezu da odlučuju na osnovu akata, nalaza, ekspertskih i stručnih mišljenja medicinskih ili drugih ustanova ili organa. Da li će Ustavni sud raspravljati o ovoj inicijativi, ostaje da se vidi, mada u Ustavu ovakva mogućnost ne postoji.
Inače, postupak utvrđivanja odgovornosti predsednika države ušao je u skupštinsku proceduru, a podržao ga je i albanski koalicioni partner u vladi, Demokratska unija za integraciju, koja Ivanova nije ni priznavala za predsednika Makedonije.

- Odlukom o opštoj amnestiji političara, Ivanov je postao deo zločinačkog udruženja, pogazio je Ustav i dostojanstvo građana, što je ravno državnom udaru - obrazložila je opoziciona SDSM razlog podnošenja impičmenta protiv Ivanova.

"Ovde bi ubili i Isusa i Muhameda"

Na sastanaku regionalnih lidera u Sarajevu u okviru procesa Brdo-Brioni, moderator predsedničkog panela pitao je makedonskog predsednika kako bi se u današnje vreme Aleksandar Makedonski snašao u oblasti biznisa.
Ivanov je na to rekao da će promeniti priču i odgovorio da bi u Makedoniji ubili i Isusa i Muhameda.
- Sada da se javi Isus Hristos, ubili bi ga. Isto važi i za Muhameda. Znači, nije neophodna sila, već um. Um ratuje. Aleksandar Makedonski je bio to što je bio zato što je imao učitelja koji se zvao Aleksandar (verovatno je mislio na Aristotela) i koji ga je naučio sve.
Njegove reči dočekane su na nož na socijalnim mrežama u Makedoniji gde se ljudi sve glasnije pitaju da li sa njim nešto nije u redu.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online