Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 12.05.2016.
19:28
Vestionline A

"Niko ne treba da nas oslobađa, Srpska je slobodna"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ovog trenutka ne bi glasao za ukidanje Vojske RS, ali da se mora prihvatiti činjenica da postoje Oružane snage BiH. On je istakao da je Republika Srpska trajno opredeljena za mir, navodeći da RS s ponosom gleda u Srbiju, koja je garant stabilnosti i mira u regionu.

Srna
Milorad Dodik na proslavi Dana Vojske RS

- Procesi su takvi. Danas moramo da prihvatamo činjenicu da postoje Oružane snage BiH. Treći pešadijski puk je naš puk, predstavlja RS i deo je onoga što je slobodarska tradicija i srpskog naroda i RS - rekao je Dodik.

Navodeći da prihvata Dejtonski sporazum, predsednik RS dodao da se ne mogu "otimati prava RS".

Dodik je izjavio i da u subotu, 14. maja, za kada su u Banjaluci zakazani protest opozicije i miting vladajuće većine, niko neće destabilizovati Srpsku, jer ima jake bezbednosne strukture.

- Bezbednosne strukture preduzeće potrebne mere i sve će proći mirno. Republika Srpska ima sposobnosti da sačuva mir - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je u političkim smislu deplasirano što lider SDS-a Mladen Bosić kaže da će iz Srbije doći ekstremisti.

- Time daje legitimitet mnogim tvrdnjama iz Sarajeva da samo iz Srbije dolaze ekstremističke grupe koje prete. Potrebno je smiriti sve, a Bosić mora da demantuje ove navode, jer u Srbiji nema ekstremističkih grupa - dodao je Dodik, koji je napomenuo da su federalni mediji jedva dočekali ovakvu Bosićevu izjavu.

On je pozvao građane da dođu na protest i miting.

- Banjaluku i Republiku Srpsku ne treba oslobađati, jer je slobodna. Ne mogu da verujem da je neko od ozbiljnih političara mogao pozvati građane da oslobode Republiku Srpsku, jer ako bi trebalo da je oslobodimo, onda je to od BiH - kaže Dodik, preneo je RTRS.

On je podsetio da se najmanje polovina mera koje se odnose na ekonomiju donosi na nivou BiH.

- Ništa nisu uradili za dve godine u oblasti ekonomije. Republika Srpska je dok smo mi bili na vlasti na nivou BiH bila najvažniji faktor u ovoj zemlji, a danas nije i ko je tome kriv - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da će 14. maja biti pokazan puni demokratski kapacitet Republike Srpske.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.05.2016. 20:51
Зна ли уопште неко када ће бити обелодањени резултати пописа у БиХ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online