Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 31.03.2016.
10:14
Vestionline A

"Karadžića kaznili jer ne mogu ništa Srpskoj"

Lider Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta Andrija Mandić smatra da je presuda Radovanu Karadžiću odraz nemoći zapadnih adresa, Vašingtona i Brisela, da se obračunaju sa Republikom Srpskom, pa su kaznili njenog prvog predsjednika.

youtube.com
Hag ima jednu svrhu, proglasiti Srbe krivima: Andrija Mandić

- Haški tribunal je još jednom skandaloznom presudom pokazao pravu nameru i namenu, da je formiran pritiskom SAD i NATO država kao institucija koja će Srbe proglasiti glavnim krivcima za sve ono što se tokom devedesetih dešavalo na području bivše SFRJ - ističe Mandić u intervjuu Srni.

Ponos svih Srba

On ocenjuje da je Republika Srpska "ponos svakog čestitog Srbina, simbol našeg viteštva, hrabrosti, mudrosti i pobede".

- U njene temelje uzidani su životi desetina hiljada Srba i oko nje, kao nekada oko Crne Gore, koja je sada "okupirana", treba da se sabere sve ono najbolje što naš narod ima - navodi Mandić.

On ocenjuje da su u Hagu ubijali Srbe, kao što je to bio slučaj sa Slobodanom Miloševićem, predsjednikom Savezne Republike Jugoslavije i liderom srpskog naroda "u teškim i mutnim vremenima".

- U vremenu kada je Rusija bila bačena na kolena i bespogovorno prihvatala diktat sila pobednica "hladnog rata", Slobodan Milošević je pokušao da odbrani državu kojoj su te iste pobednice izrekle smrtnu presudu. To mu nisu oprostili i morao je da završi tako kako je završio. Njegova smrt trebalo je da zaplaši naš narod i slomi kičmu patriotskom načinu razmišljanja i delovanja - veruje Mandić.

Iz Haga ništa dobro

On strahuje da će sudbinu sličnu generalu Tolimiru doživeti i general Mladić, koji je u ratu hrabro vodio Vojsku Republike Srpske.
 
Mandić smatra da će se presudom lideru SRS Vojislavu Šešelju, u svetlu presude Radovanu Karadžiću i suđenja generalu Ratku Mladiću, Haški tribunal obračunati i sa srpskom opozicionom slobodom govora.

- Sramno je da neko odleži 12 godina zatvora zbog toga što je držao govore i zastupao političke ideje. Zemlje koje stoje iza tribunala okosnica su demokratije u svetu, ali su u slučaju Vojislava Šešelja pokazali da za njih postoji samo selektivna pravda - navodi Mandić.

On smatra da Šešelj ne može očekivati ništa dobro, "i to zato što se hrabro nosio sa neistinama tužilaštva, a hrabrost se u Haškom sudu - kažnjava".

Zaštita Rusije

Mandić upozorava da će biti potrebno mnogo strpljenja, mudrosti i državničke hrabrosti da se Srbi izbore sa izazovima, među kojima treba izdvojiti nastavak napada na Republiku Srpsku i pokušaje njenog ukidanja.

Tu su, ocenjuje Mandić, i nastavak združenih akcija NATO-a i albanskih ekstremista sa ciljem otcepljenja Kosova i Metohije od Srbije. Ali, dobra stvar su, napominje on, promjene na geopolitičkom planu i ponovno pozicioniranje srpske vekovne zaštitnice Rusije kao velike sile.

- Ne smemo nikad zaboraviti da podršku svim srpskim neprijateljima u kontinuitetu pruža marionetski i izdajnički crnogorski režim, oličen u Milu Đukanoviću. Kad god je to bilo potrebno, oni su bili tu da zabodu nož u leđa srpskom narodu - ocjenjuje Mandić u intervjuu Srni.

POVEZANE VESTI

Subota 02.04.2016. 23:26
Republika Srpska "ponos svakog čestitog Srbina, simbol našeg viteštva, hrabrosti, mudrosti i pobede". Hvala Predsedniku Karadzicu, Generalu Mladicu i svim drugim oficirima, vojnicima i narodu R. Srpske. Slava i hvala svim palim borcima Republike Srpske. -
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online