Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 26.03.2016.
13:09
Vestionline A

Dodik: Bošnjaci mrze sve što je srpsko!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u reagovanjima na presudu Radovanu Karadžiću u Bosni i Hercegovini prepoznaje "potmulu mržnju prema svemu što je srpsko".

Tanjug
Dodik sa Vučićem u poseti Žandarmeriji MUP-a Srbije

Tako, rekao je Dodik, razume i reagovanje predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, tim pre jer u reakcijama iz Srbije nije bilo pomena bilo čijeg imena, već je poslata poruka da se poštuje BiH, a voli Republika Srpska.

- Ako Srbija nije pokazala svoju orijentaciju, onda ne znam ko jeste, a to sigurno nije Bakir Izetbegović - rekao je Dodik.

Samo naivni, ističe Dodik, mogu da veruju da Bošnjaci u BiH podržavaju Dejtonski sporazum, jer njihove jedine i prave namere su da umanje snagu Republike Srpske.

- Tako je ovo iskorišćeno - rekao je Dodik i dodao da Izetbegović ne govori u ime BiH, već u ime bošnjačkog naroda.

Istakao je i da je Izetbegović, kako je rekao, "takav kakav je" zbog politike koju vodi izgubio kredibilitet.

- Njegova politika jeste - što gora situacija za RS", naveo je predsednik Srpske.

Presuda Karadžiću produbila podele u BiH

Upitan šta misli o Haškom tribunalu, Dodik je rekao da je on bio najavljen kao mesto koje će putem pravde obezbedi pomirenje, ali se to nije dogodilo, jer se od početka sudi samo srpskim komandantima.

A što se tiče presude izrečene Radovanu Karadžiću, Dodik kaže da ona ništa dobro nije donela BiH.

- Ona je još više podelila BiH, dakle BiH ništa ovim nije dobila. Haški tribunal gubi svoj legitimitet - rekao je Dodik i u prilog tome naveo činjenicu da se Sarajevom šeta komandant koji je naređivao i izvršavao ubistva. Štaviše, sada i komentariše odluke Haškog suda.

Upitan da li bi ponovo nekoj ustanovi dao ime po Radovanu Karadžiću, Dodik kaže da bi i da u tome ne vidi ništa loše, tim pre što su ime ratnog člana predsedništva BiH Alije Izetbegovića već odavno dobili razni objekti širom BiH. 

POVEZANE VESTI

Subota 26.03.2016. 13:41
Bošnjaci?Ko su ti bošnjaci,jesu to oni što su se nekad zvali muslimani,jadnici ni sami ne znaju ko su šta su ni kome pripadaju pa mrrze ceo svet a naročito Srbe jer su ih izopštili iz svog roda kao poggan svog narosa.
Subota 26.03.2016. 16:18
ajmo svi....jedan VELIKi pozdrav za nasu bracu druge vere,takozvane KRVate i bosnjake......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online