Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.02.2016.
15:58
Vestionline, Srna A

"Tolimir u plejadi onih koji su stvorili Srpsku"

U Banjaluci je održana komemoracija povodom smrti Zdravka Tolimira, a predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odao je počast generalu, ističući da je on pripadao plejadi onih koji su stvorili Republiku Srpsku.

Srna
General Tolimir je uvek branio čast Srpske: Milorad Dodik

- Po nekima, to je njegov osnovni greh, a po nama najviši dokaz patriotizma i onoga što jedan čovek može da učini za svoj narod. Sila je na strani onih drugih, koji su uspeli da nepravdu nametnu kao vrhunski princip pravde i osude mnoge za nedokazana dela, a pogotovo za dela zločina - rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je istakao da je i danas jako teško raditi na odbrani institucija i vrednosti koje predstavlja Republika Srpska.

Ubila ga svetska pravda

General Milan Torbica istakao je da general Zdravko Tolimir nije umro, već da ga je ubila takozvana svetska pravda i demokratija, ali, kako je naveo, general Tolimir će ih sve nadživeti, jer će oni biti nebitni, mali i zaboravljeni, dok će Tolimir ući u legendu.

- I danas, ako ste u poziciji da malo otvorenije branite Srpsku, onda imate problem. Ta nepravda koja se sakrije u priči o međunarodnj pravdi završi sa ogromnim katastrofama, koje vidimo širom sveta - napomenuo je Dodik.

Dodik je naglasio da je generala Tolimira sreo dva puta, 1993. i 1994. godine, te da je Tolimir oba puta tražio da se učine napori da se što pre završi rat, odbrani srpski narod i očuva Republika Srpska.

- Ono što moramo uraditi da njegova smrt, kao i smrt mnogih drugih znanih i neznanih generala i običnih vojnika, ne bi bila besmislena, je da se mora Republika Srpska okupiti ponovo oko onih istih vrednosti svog opstanka, rehabilitovati svoju snagu i institucije, poverenje u njih - naglasio je predsednik Srpske.

Dodik je poručio da je najveća opasnost po Republiku Srpsku centralistička i unitarna BiH, napomenuvši da su Srbi uvek najviše gubili kada se, kako je rekao, "nađu neki naši koji olako poveruju u dobre namere".

- Imate Sud i Tužilaštvo BiH koji u narednom vremenu planiraju da uhapse 6.500 Srba, pripadnika Vojske Republike Srpske koji su bili na nižim komandnim mjestima - naveo je Dodik, dodajući da se vanustavnim institucijama Republika Srpska mora usprotiviti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online