Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 04.01.2016.
08:08
Z. M. - Vesti A

NATO Crnu Goru tera u građanski rat

U autorskom komentaru na nemačkom internet portalu Dojče virtšaftsnahrihten, urednik austrijske državne televizije ORF Zoran Dobrić ističe da NATO namerava da prijemom Crne Gore u svoje članstvo preseče poslednju vezu Rusije s Evropom.

Tanjug/AP
Preko grbače naroda: Igor Lukšić i Jens Stoltenberg

Iako je većina Crnogoraca protiv članstva u NATO, premijer Milo Đukanović insistira na ovom koraku, a SAD i EU prikrivaju, u cilju ostvarenja svojih namera, kriminalne mahinacije predsednika Vlade Crne Gore.

Ukoliko Crna Gora pristupi zapadnoj vojnoj alijansi, Rusija bi imala samo još jednog saveznika u Evropi - Srbiju.

Ratovi 90-ih i kasnije političke i ekonomske krize su u međuvremenu Srbiju naterale uza zid. Već godinama ovu osiromašenu državu na Balkanu EU ucenjuje da odustane od dela svoje državne i kulturne teritorije i pristane na američki plan ostvarenja nezavisne države Kosovo.

Koliko je Kosovo važno za SAD dokazuje, između ostalog, vojna baza u Uroševcu (Bondstil), gde je američka vojska sagradila najveću bazu na svetu, kako bi Srbima, ali i Rusima jasno stavila do znanja da namerava da ostane na Kosovu kako bi dalje marširala u pravcu Rusije.

U ostvarenju američkih ciljeva Crna Gora je ostvarila svoj zadatak pošto je kao poslednji saveznik Beograda priznala nezavisnost Kosova. Kada Crna Gora pristupi NATO-u, Srbija će biti potpuno izolovana i više neće biti u stanju da se odupre ekonomskom i političkom pritisku SAD i EU, a za Rusiju bi to značilo izolaciju od Zapadne Evrope. Time bi američko-natovski master plan da se Rusija istera iz Evrope i NATO snage pozicioniraju na ruskim granicama bio ispunjen, ukazuje Dobrić.

Zbog svega toga je SAD, i EU svejedeno šta radi crnogorski premijer Milo Đukanović, što se ogleda i u potpunom prećutkivanju opozicionih protesta u evropskim medijima.
Kako će teći protesti protiv NATO u Crnoj Gori zavisi pre svega od spremnostI SAD i EU da prihvate političko-ekonomsku realnost u Crnoj Gori i da zbog sopstvenih interesa još jednu zemlju na Balkanu oteraju u građanski rat.

Falsifikat narodne volje

Stanovništvo Crne Gore duboko je podeljeno po pitanju članstva zemlje u NATO-u. Istraživanje koje je za račun crnogorske vlade sproveo francuski institut IPSOS pokazuje da bi 52 odsto Crnogoraca podržalo učlanjenje. Međutim, ispitivanje Centra za demokratiju i ljudska prava pokazuje sasvim drugačiju sliku, odnosno da postoji najviše 36,5 odsto pristalica ulaska u NATO.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.01.2016. 09:40
30. aprila 1999. godine u Murinu život su od NATO bombi izgubili djeca Miroslav Knežević (1985), Olivera Maksimović (1986), Julija Brudar (1989)!
Ponedeljak 04.01.2016. 11:27
Svaka sila za vremena. Procice americko-milova diktatura nad Srbskim narodom u Crnoj Gori
Ponedeljak 04.01.2016. 08:32
samo dve stvari na svetu su gadnije od crnogorca.dva crnogorca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online