Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 15.11.2015.
20:37
Srna A

"Srbi su prve žrtve terorizma u Evropi"

Predsednik Srpskog sabora Zavetnici Stefan Stamenkovski rekao je da su Srbi prve žrtve terorizma u Evropi, a da su upravo zapadne države, koje su danas na meti radikalnih islamista, ćutale o njihovim uporištima u BiH.

Reuters/Stringer/Iraq
Zapadne sile dovele su mudžahedine u Bosnu i Hercegovinu

- Danas, kada se Evropa suočava sa terorističkim napadima, solidarišući se sa nevinim žrtvama, podsećamo da su Srbi prve žrtve terorizma u Evropi, a da su upravo zapadne države koje su danas na meti radikalnih islamista, ćutale o njihovim uporištima u BiH. Savest Evrope ugašena je u Srebrenici - istakao je Stamenkovski, podsetivši da je u BiH ratovao veliki broj pripadnika islamskih međunarodnih terorističkih organizacija.

Na dvodnevnoj konferenciji "Istina o Srebrenici", koja je održana u Pragu u organiziciji češkog reditelja Vaclava Dvoržaka i Udruženja Prijatelji Srba sa Kosova i Metohije, on se posebno osvrnuo na medijsku manipulaciju uperenu protiv srpskog naroda i aktuelne pokušaje ukidanja samostalnosti Republike Srpske.

Propagandni rat koji su Srbi u startu izgubili

Stamenkovski je naglasio da je propaganda protiv Srba počela i pre 1995. godine, a da su Srbi u medijskom ratu unapred osuđeni za genocid, koji nisu počinili.

On je Srebrenicu nazvao krunom medijske manipulacije koja je bila potrebna da se Srbi proglase za jedine odgovorne krivce za ratove ne prostoru Balkana u prošloj deceniji.

- Na čelu najstrašnijeg propagandnog rata koji se vodio protiv Srba našla se američka agencija "Ruder i Fin", čiji je direktor Džejms Harf za francuske medije izjavio da oni nisu plaćeni da morališu i proveravaju istinitost informacija - podsetio je Stamenkovski.

On je podsetio i na stravičan primer Dobrine Prodanović, Srpkinje iz Ratkovića kod Srebrenice, čijeg su dvadesetpetogodišnjeg sina zajedno sa još 1.260 Srba izmasakrirale horde Nasera Orića.

- Ispod fotografije na kojoj Dobrina drži lobanju Živana Prodanovića zapadni mediji napisali su: Muslimanka oplakuje sina koga su ubili Srbi - naveo je predsednik Zavetnika.

Hvala prijateljima

Stamenkovski je zahvalio prijateljima iz Češke koji, kako je rekao, godinama svedoče istinu o nepravdi učinjenoj nad srpskim narodom od Srebrenice do Kosova i Metohije.

Udari na Srpsku tek slede

Obraćajući se na konferenciji Stamenkovski je podsetio i na nedavni pokušaj Velike Britanije da se u Savetu bezbednosti UN izglasa sramna Rezolucija o Srebrenici, a koji je sprečen odlukom Ruske Federacije da uloži veto.

- Nasrtaji na Republiku Srpsku, njenu samostalnost i nezavisnost tek predstoje. Mreže nevladinih organizacija plaćenih od zapadnih fondacija deluju u Srbiji i Republici Srpskoj sa istim zadatkom - proglasiti Republiku Srpsku za genocidnu tvorevinu, Srbe okriviti za zločine koje nisu počinili, baciti ih na kolena, onako kako nam je svojevremeno poručio nemački šef diplomatije Klaus Kinkel. Ali Srbija neće klečati dok ima ovakve prijatelje i podršku Ruske Federacije - poručio je Stamenkovski.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.11.2015. 07:08
Кда су убиј-ани српски полицајци,војници и срби и албанци који нису желели у терор-исте онда су те уби-це били борци за слободу а сада када такви терор-исти уб-ијају французе онда су теро-ристи. Дволичност и лицемерје труле европе нема граница. Сада се французи позивају на српско француско пријатељство а зашто се нису позивали на то када су нас бомбардовали и били на страни шиптерор-иста??????? Срби су заборавили за 16 година и сада зато што тако каже драмосер иду и пале свеће испред француске амбасаде. Зашто нисте запалили свеће за уб-ијену Милицу и још много српске деце страдале од тер-ориста и натотерор-иста ? Срби све више постају дволични као и нацевропа. Србијо стиди се заборавила си своје жртве а оплакујеш туђе. Успео је запад код неких срба да их убедеи да треба више жалити туђе жртве а своје заборавити. СРБИЈО БУДИ СЕ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online