Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 24.10.2015.
03:47
B. Simonović - Vesti A

Opozicija ujedinjena protiv Mila

Crnogorska vlast se nije usudila da zabrani za večeras zakazani nastavak protesta opozicije u Podgorici.

Ključa bes: Opozicija postavila ultimatum vladi

To je potvrdio potpredsednik Vlade Duško Marković, kao i policija koja je pozvala sve novinare, fotoreportere i snimatelje da preuzmu specijalne prsluke za raspoznavanje ukoliko žele da prate proteste.

U ovom trenutku niko ne može sa sigurnošću predvideti kakav će biti epilog protesta, tim više što je premijer Milo Đukanović nedvosmisleno poručio da nema ništa od zahteva protestanata da se povuče sa vlasti i pristane na formiranje prelazne vlade. On je preksinoć ponovo optužio organizatore protesta da žele da vrate Crnu Goru nazad i da je osujete na njenom otvorenom putu ka NATO i EU. Pritom je ponovio stare optužbe na račun Vojislava Koštunice i pojedinih srpskih medija da "podržavaju i raspaljuju nezadovoljstvo u Crnoj Gori."

- To što Đukanović, kao i Slobodan Milošević ranije, traži razloge za pobunu naroda u nekim spoljnim faktorima zaista sada deluje tragikomično - kaže Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta.

On podseća da je upravo Đukanović sada u odličnim odnosima sa Aleksandrom Vučićem i vlastima u Srbiji i tvrdi da su demonstracije u Crnoj Gori ovdašnji proizvod iza kojeg ne stoji ni Moskva, ni Vašington, ni Berlin.

Ruski novac za rušenje vlade

Potpredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković i dalje se drži izjave da vlast ima dokaze da demonstracije u Crnoj Gori direktno, politički i finansijski, podržava zvanična Moskva i deo političke javnosti u Srbiji, izuzimajući pritom zvaničnu srpsku vlast.

Brisel je pozvao opoziciju da se sa ulice vrati u skupštinske klupe, a sličan poziv Đukanoviću i njegovoj vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista stigao od lidera Demosa, Građanskog pokreta URA i Demokrata Crne Gore, Miodraga Lekića, Žarka Rakčevića i Alekse Bečića, koji su se do sada držali po strani. Oni su pozvali Đukanovića na dogovor i zapretili da će se u suprotnom i oni večeras naći na ulici. Posmatrači to tumače kao siguran znak okupljanja i ujedinjenja opozicije, odnosno kao dodatni pritisak i opasnost po Đukanovića i njegovu vlast.

POVEZANE VESTI

Subota 24.10.2015. 05:44
Vreme je vec jednom da taj narko diler ode sa vlasti. Cim je brisel zakuka za milom znaci da su svjesni kako mu vreme istice a i njima.
Subota 24.10.2015. 16:53
Jao koga je to Milo očepio da ga ovako odjednom -gotov je.E šta nam sve rade na ovim prostorima.Biraju koga oni hoće i sve u ime naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online