Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.09.2015.
15:44
telegraf.rs, Nedeljnik A

Dodik otkrio tajni plan za nezavisnost Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je za Nedeljnik govorio o najavi referenduma koji je uzburkao Balkan, prvi put i o razmimoilaženju političkih puteva Srbije i Republike Srpske… Dodik otkriva svoj plan za nezavisnost Republike Srpske i kaže da će sigurno doživeti njenu samostalnost.

Tanjug
Bošnjaci smeju kažu: ‘Nas samo interesuje BiH, ne interesuje nas ništa drugo’, a nije fer da mi kažemo: ‘Nas ne interesuje BiH, nas interesuje Republika Srpska’: Dodik

- Deluje da Srbi imaju konsenzus o tome da Republika Srpska treba da opstane, ali nemaju oko toga na koji način da živi dalje, da li u okviru Bosne i Hercegovine, da li da ide ka nezavisnosti. Tu je podela. Potpuno frustrira situacija da Srbi nemaju ono što vidimo kod drugih, a to je, recimo, intelektualni forum koji bi bio potpuno slobodan i koji bi, bez političkih ograničenja ili pritiska međunarodne zajednice ili straha, iskazao šta su to interesi srpskog naroda - kazao je Dodik.

-  Svakom je jasno, svakom strancu s kojim pričate, da Republika Srpska ne želi da bude u Bosni i Hercegovini. Zašto mi o tome ćutimo? Zašto mi to ne kažemo jasno? Zašto je fer, po nekima, da Bošnjaci kažu: ‘Nas samo interesuje Bosna i Hercegovina, ne interesuje nas ništa drugo’, a nije fer da mi kažemo: ‘Nas ne interesuje Bosna i Hercegovina, nas interesuje Republika Srpska’.

- Mislim da odnose Bošnjaka i Srba nije moguće rešiti bez razgraničenja i da je u tom pogledu multietničnost i multikulturalnost, koju je Evropa snažno podržavala, doživela poraz još za poznatih reči Merkelove i Kamerona, kada su o tome govorili, da je multikulturalnost i multietničnost propala. Mislim da će taj zaključak biti još jači sada kada ogromna migrantska populacija dođe i kada se vidi da ta integracija neće uspeti. Tako da, naprosto, ovde postoji jedan problem kod Bošnjaka što oni naprosto žele dominaciju i onog trenutka kad oni prestanu s tom željom za dominacijom i potpunom potčinjenošću BiH, moguće je i definitivno političko rešenje između Srba i Bošnjaka - kaže Dodik.

Na pitanje da li misli da zvanični Beograd dobro razume afinitete, ambicije, probleme Srba u Republici Srpskoj, Dodik odgovara da je Srbija opterećan svojim problemima i da nema izražene institucionalne aktivnosti u tom pogledu“.

O poseti Predsedništva BiH Beogradu rekao je da je to bila “zabava za narod”, a o Vučiću je rekao da ima “iznenađujuću energiju, koja se nameće u svakom pogledu.”

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online