Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 27.06.2015.
09:00
Danas A

"Pojedinačni zločini nad Srbima neuporedivi s pokušajem iskorenjivanja Bošnjaka"

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, izjavio je da je spreman da ode na svako mesto stradanja Srba u Bosni i Hercegovini. On je, međutim, povodom zločina u Srebrenici ocenio da su pojedinačni zločini nad Srbima neuporedivi s pokušajem iskorenjivanja Bošnjaka.

Reuters/D.R.
Izetbegović: Spreman sam da posetim mesta stradanja Srba

- Početkom svog prvog mandata 2010. u jednom intervjuu izrazio sam žaljenje za sve zločine koje je Armija Republike Bosne i Hercegovine počinila prema Srbima. Izrazio sam saučešće i uputio izvinjenje. Nakon te izjave bio sam izložen snažnom medijskom pritisku u BiH. Takvo saučešće upućujem ponovo i spreman sam da odem na svako mesto stradanja Srba u Bosni i Hercegovini - rekao je Izetbegović.

On je u intervjuu za "Danas", odgovarajući na pitanje zbog čega niko do sada nije osuđen zbog stravičnih zločina nad Srbima u selima Podravanje, Brežani, Zalazje, Obadi, Andrići i Kravice, odgovorio da je pre par meseci pokrenuo inicijativu za obilazak mesta stradanja svih naroda u BiH i da će ona uskoro biti realizovana.

Izetbegović je, govoreći o dolasku Aleksandra Vučića 11. jula u Srebrenicu, rekao da je ta odluka na premijeru Srbije i ocenio da Vučić nije inicirao hapšenje Nasera Orića, već da ga je taj događaj iznenadio i "ugrozio njegovu dobru nameru da popravlja odnose".

Izetbegović je kazao i da ne razume zašto je za srpski parlament važno da ne prizna da se, kako smatra, u Srebrenici dogodio genocid i dodao da ne očekuje da Milorad Dodik zatraži u UN veto od Rusije po tom pitanju, jer je ta zemlja priznala genocid u Srebrenici.

POVEZANE VESTI

Subota 27.06.2015. 09:26
Ако су босанци из Босне, одакле су "бошњаци" ? Из "бошње" ?
Subota 27.06.2015. 10:27
Изетбеговићу зашто се твоје презиме завршава на ИЋ . Којим језиком причаш . Које твоју азбуку написао . Изетбеговићу размисли мало више зашто су САД изазвали рат у Југославији и у осталим државама света .Једног дана САД ће побити све муслимане на Земљиној кугли и побити и пола Хришћана .Изетбеговићу на Земљиној кугли све мање природне хране,воде,чистог ваздуха и зато су САД решили да побиију пола становништва Земљине кугле .Изетбеговићу ви муслимани сте почели рат у Босни .И твој тата Алија и Фрањо Туђман су потписали 18 марта 1994.год. у Вашингтону споразум о оснивању Муслиманско - Хрватске Федерације .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online