Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 26.06.2015.
03:13
J. Arsenović - Vesti A

Glavaš: U Jadovnu bal vampira

Osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš aludirajući na nedavno održan pomen srpskim žrtvama u ustaškom logoru Jadovno, poručio je predsedniku Srpskog narodnog vijeća Miloradu Pupovcu da više ne pravi "bal vampira" u Hrvatskoj.

Reuters
Branimir Glavaš

- Hrvatska neće biti prostor gde će svake godine M. P. s istomišljenicima iz srpske vlasti održavati svoj bal vampira sa namerom da ga pretvori u tradiciju, koja budi prošlost i podseća na krv i međusobna klanja iz prošlosti - napisao je Glavaš na Fejsbuku.

Za Glavaša je skup nad jamom u Jadovnu, gde su masovno pobijeni Srbi svih uzrasta, "maska dušebrižništva" i "bezosjećajna komemoracija", a učesnicima pomena treba zabraniti ulazak u Hrvatsku.

- Glavaš je samo vrh ledenog brega. On je osuđeni ratni zločinac i otvoreno zagovara ustašku i fašističku ideologiju. Hrvatska država i pravosuđe ne sankcionišu govor njegov mržnje, pozivanje na linč Srba i poricanje genocida nad Srbima u NDH. Vlasti u Zagrebu ističu da je današnja Hrvatska naslednik partizanske i antifašističke borbe, a u praksi se sve više oslanjaju na zločinačku NDH - upozorava Miodrag Linta, predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji.

On dodaje da sve ove pojave, od nasilja nad Srbima do negiranje genocida i razbijanja dvojezičnih tabli, postaju masovne i da su eskalirale nakon ulaska Hrvatske u EU.

- Brisel o ovome ćuti, što ohrabruje profašističke snage da otvoreno i direktno promovišu ustašku ideologiju - zaključuje Linta za "Vesti".

Kako prolaze zločinci nad Srbima govori i sadašnji status Branimira Glavaša. Ratni komandant Osjeka sada je na slobodi nakon što je Ustavni sud Hrvatske ukinuo presudu Vrhovnog suda kojom je Glavaš osuđen za ubistvo desetak srpskih civila, bačenih u Dravu vezanih ruku i sa selotejp trakom preko usta, kao i za mučenje i ubistvo dvojice Srba u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu odbranu.

POVEZANE VESTI

Petak 26.06.2015. 09:02
''Ko je ante starčević''? starčević je bio bogoslov -sa 3 godine i nosio je sa sobom osobine koje dolaze iz te sredine.Ovaj ''hrvatski katon'' i otac ''hrvateke''poznavao je lično i Gaja I Jelačića koje je prvo obožavao ,a zatim ih javno pljuvao...U saboru ,na ulici,u društvu starčević je bio tvorac mržnje prema Srbima,koje su do njegovog vremena ub/ijali samo po naredbi sveštenstva...hrvati imaju naviku da prisvajaju ono što je tuđe u jednoj kleptomaniji koja se nigde drugde nije videla..''Mislite li vi''pisao je starčević''da se protiv toj grdobi ne bude sližilo sve što je krepostno,sve što je Božije?Vandali su mnogo plemenitiji.Sve Srbi što imaju ukrali su od hrvata:junake,dinastije ,Kosovo,Marka Kraljevića,Miloša Obilića..A naročito Kosovo na kome su se borili svi osim Srba..Nema ni traga Srpskoj narodnosti..Knez Lazar je pohrvaćen jer on ''nema dvoboje-nečiste krvi''...Nema odista nijednog hrvata na svetu koji u svoje vreme nije bio starčević..A stjepan radić je baš produžio onde gde je ovaj ''hrvatski katon''stao.i starčević i radić su imali za života svoje smejače.ali su ipak ostali upisani u hagiografiju ovog nazovi naroda.To je jedan psihčki slučaj za koji Srbi u Srbiji nisu znali ni po pričanju.Ko bude od hrvata u mladosti čitao starčevića,a danas stjepana radića,neće biti iznenađen poko/ljima Srba u hrvatskoj od ante pavelića,poslednjeg vođe starčevićeve stranke prava.Starčević,radić i pavelić-to je duhovna i politička dinastija hrvatske,to su tri oca hrvatske nacije,koja se ne mogu zamisliti jedan bez drugog.''..Jovan Dučić(O hrvatskoj kleptomaniji)
Petak 26.06.2015. 17:52
Bal vampira u jadovnu,pa:vampiri po tvojoj kući hode,neččastivi s tobom kolo vode,neččovečje ti u srcu kuca,duša ti odiše duhom krvvnika,a oči a oči-pa one od zzla i krrvi dalje ne vide.Gotovina!!!!!!!!!!!!!!
Petak 26.06.2015. 15:24
пу гомно да би гомно устаћко. јево те слободан кој ти даде дрћаву. и херои и љубеница и дабри из сплит и сви други устаће на овај устаћки саит
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online