Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Ponedeljak 25.05.2015.
08:43
Jutarnji list.hr A

Rusi izvlače Mladića iz Haga?

Rusija preduzima tajnu akciju kako bi, bar privremeno izvukla generala Ratka Mladića iz Haga i dovela ga na lečenje u Moskvu.

Reuters
Rusi vode generala na lečenje

Ovo je objavio hrvatski "Jutarnji list" prenoseći pisanje moskovskog dnevnika "Istina".

Naime, nedavno su u posetu Ratku Mladiću u Hagu bili akademkinja iz Ruske akademije nauke i poznati prosrpski lobista Jelena Guskova i zastupnik u ruskoj Dumi Pavel Dorohin, koji predvodi ruski Komitet za zaštitu generala Mladića.

Oni su, kako pišu moskovski mediji, s vođstvom Haškog suda dogovorili da sredinom juna u Holandiju doputuje grupa ruskih lekara koji bi pregledali Ratka Mladića i pripremili da se, najkasnije u avgustu dopremi u Moskvu na lečenje.

Naime, u avgustu zaposleni u Haškom sudu idu na kolektivni godišnji odmor.

Inače, ruski mediji pišu kako je Ratko Mladić teško bolestan, navodno se, kao i kod Gorana Hadžića i Vojislava Šešelja, radi o raku u terminalnoj fazi.

Suđenje Ratku Mladiću već je više puta prekidano zbog njegova lošeg zdravstvenog stanja.

Kako je kazao Pavel Dorohin, Mladić bi na lečenju u Moskvi boravio najmanje jedan mesec, a Rusija bi, kako se čini, jamčila za njegov transport i za kasniji povratak u haški pritvor.

Ovo nije prvi takav pokušaj da se Mladić izvuče na lečenje u Moskvu, a Rusija čak o tome vodi pregovore s predstavnicima NATO-a.

Sagovornik nedeljnika “Istina” kaže kako su to praktično jedini pregovori Rusije i NATO saveza otkad su zbog ukrajinske krize odnosi Moskve i Zapada pali na najnižu, gotovo hladnoratovski nivo.

Dorohin je kazao kako “operacija prebacivanja Mladića u Moskvu nije samo zdravstvenog karaktera, nego i vrlo delikatno političko pitanje”.

Kako je kazao Pavel Dorohin, u akciju dovođenja Mladića na oporavak u Moskvu uključio se i ruski predsednik Vladimir Putin, ali “i neki drugi strani državnici”.

Dorohin je ispričao kako je razgovarao s nekoliko zvaničnika Haškog suda, koji nisu neskloni da Mladić otputuje na lečenje u Moskvu, ali odluka će zavisiti i od lekarskog pregleda u julu.

 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.05.2015. 09:03
Slomili su krilo, mi pamtimo let !!! Generale nek je tvojoj majci HVALA !!!
Ponedeljak 25.05.2015. 10:23
ВЕСТИ онлине зашто дозвољавате брисање коментара ??? ЗАШТО ??? ЗАШТО ??? Ратко Младић је Српски херој .Браћо Руси изличете Младића и да живи што дуже .
Ponedeljak 25.05.2015. 09:04
" Показали смо да желимо у Европу и да желим да подигнемо свој кредибилитет у међународној јавности. Овим хапшењем смо окончали тежак период скинули љагу са Србије и српског народа, где год да су. Сматрам да је ова акција показала да су институције државе Србије учиниле ову земљу сигурном и обезбедиле владавину права ". Борис Тадић је ове реченице изговорио после хапшења Ратка Младића 26 маја 2011.год. ДС је похапсила све Србе који су се борили за слободу Срба и Републике Српске . Народ је дебело 5 октобра веровао на плаћенике запада на ДС .За ових 4 године или 1 465 дана како је Ратко Младић иза решетака дали је народ Србије излазио на протест да тражи ослобођање Младића .Браћо Руси излечите Српског хероја РАТКА МЛАДИЋА и да живи што дуже.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online