Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.03.2015.
05:45
B. Simonović - Vesti A

Iznad Budve klizi planina

Posledice nevremena koje je minulih dana zahvatilo Crnu Goru poprimaju razmere kataklizme. I dok su na severu gotovo sva sela u mraku i odsečena od sveta zbog snežnih nanosa, a saobraćaj prekinut na nekoliko magistralnih puteva, na jugu su zbog nezapamćene kiše i podzemnih voda proradila klizišta koja prete katastrofalnim štetama.

youtube.com
Tobogan: Put ka Markovićima

Magistralnim putem od Cetinja do Budve, prema prvim procenama, saobraćaj će krenuti u najboljem slučaju početkom leta, pošto je u Markovićima iznad Budve proradilo ogromno klizište koje je do sada uništilo oko sto metara puta i nekoliko kuća podignutih na tom terenu.

Za sada je potpuno neizvesno kada će i da li će klizanje terena stati i kada se i kako na tom prostoru može ponovo uspostaviti redovan i bezbedan saobraćaj. Zato policija u Podgorici i Cetinju sve one koji kreću ka Budvi upućuju na puteve preko Petrovca ili na stari put preko Njeguša.

Pored već dobro poznatih problema sa klizištima u hercegnovskoj opštini, sada se pokrenulo i ogromno klizište u vikend-naselju Kruče između Bara i Ulcinja, gde kuće imaju pretežno srpski državljani. Pored teško oštećenih i za saobraćaj onesposobljenih prilaznih puteva, već je stradalo nekoliko kuća, a veliki broj ih je ugrožen.

Na severu su zbog snežnih nanosa i mećave za saobraćaj zabranjeni putevi Nikšić - Šavnik - Žabljak i Nikšić- Plužine - Šćepan Polje. Putari upozoravaju da se bez velike nužde ne kreće ni magistralom niz kanjon Tare od Mojkovca ka Pljevljima na jednoj, odnosno Žabljaku na drugoj strani. U ovom delu Crne Gore su u prekidu gotovo svi lokalni putevi i od sveta je odsečen najveći broj sela, koja je uz sve to zadesila nevolja da žive i u mraku jer su uništeni eletrični vodovi.

Kako nam je rečeno u elektrodistributivnom centru, bez struje su pored sela u drugim opštinama na severu Crne Gore i kompletna područja Andrijevice, Plava i Gusinja sa opštinskim centrima.

Zarobljeni planinari iz Srbije

Mećava i snežni nameti koji dostižu visinu od preko tri metra, zarobili su šest planinara iz Srbije i Republike Srpske na katunu Štavna na Komovima. Oni su se sklonili u vikendici i od četvrtka bespomoćno čekaju spas. Otuda se telefonom javila Kragujevčanka Goca Škrbić, koja je kazala da nemaju vode i da troše poslednje zalihe hrane. Službe spasavanja su nemoćne jer se do Štavne na 1.800 metara nadmorske visine ne može dopreti ni motornim sankama zbog ogromnog dubokog i mekog snega, ali ni helikopterima zbog jakog vetra i mećave.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online