Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 14.02.2015.
16:07
jutarnji.hr A

Kolinda "jedva čeka" da joj dođe Vučić

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da joj je drago što će se na njenoj inauguraciji u nedelju (15. februar) u Zagrebu okupiti čelnici susednih država, pogotovo što dolazi i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Beta/Hina/D. G.
Dođi mi, dođi: Kolinda Grabar Kitarović pripremila posebnu toaletu

- Nema više spominjanja regije, sa susedima je temelj politika čistih računa - rekla je Grabar Kitarović u razgovoru za nedeljno izdanje Jutarnjeg lista, prenosi jutarnji.hr.

Za razliku od inauguracije Ive Josipovića pre pet godina, kada zbog poziva predsedniku Kosova u Zagrebu nisu došli zvaničnici iz Beograda, sada će Srbiju predstavljati premijer Aleksandar Vučić.

Grabar Kitarović položiće zakletvu pred predsednicom Ustavnog suda Jasnom Omejec, a svečanost će zaokružiti kulturno-umetnički program. Za razliku od inauguracija Stjepana Mesića i Ive Josipovića, njena inauguracija biće s više nacionalnih simbola, a vratiće i lentu koju je poslednji nosio prvi predsednik Franjo Tuđman.

Ko sve dolazi?

Dolazak na inauguraciju potvrdili su predsednici Kosova, Albanije, Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Slovačke, Makedonije i članovi Predsedništva BiH.

U timu Kolinde Grabar Kitarović potvrđeno je da u Zagreb dolazi 88 stranih delegacija.

Dolazak je potvrdio i ukrajinski Petro Porošenko.

SAD će predstavljati zamenica američkog državnog sekretara za energetiku Elizabet Šercud-Rendal, a Kinu ministar industrije Miao Vei.

Već su u Zagrebu pojačane mere bezbednosti. Na Markovom trgu, gde će predsednica položiti svečanu zakletvu, završavaju se pripreme za doček više od 1.000 ljudi. Za taj deo grada važe posebne mere bezbednosti, a u širem centru grada i posebna regulacija saobraćaja.

Prijem za goste

Posle svečanosti, Grabar Kitarović će prirediti prijem za goste, a za 40-tak zvanica i svečani ručak posle kojeg će imati niz bilateralnih razgovora, između ostalih i sa srpskim premijerom. Gostima će biti posluženi hrvatski specijaliteti i vina, a, kako je najavljeno, nova predsednica je za inauguraciju odabrala odeću i nakit hrvatskih dizajnera.

Kolinda Grabar Kitarović dužnost će, međutim, preuzeti tek 19. februara kada zvanično prestaje mandat sadašnjem šefu države, Ivi Josipoviću.

POVEZANE VESTI

Subota 14.02.2015. 16:19
Pa Ko-Linda eto ti ga na.Radi sa njim šta hoćeš i znaš.
Subota 14.02.2015. 16:35
ha ha ha ...kako su je amerikanci spustili , koga su joj poslali --
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online