Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 16.01.2015.
13:28
Srna A

"Tačijeve ruke su krvave do ramena a vlast ga primila"

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je u petak liturgiju i moleban u crkvi Svetog Đorđa u Podgorici za sve stradale na Kosovu i Metohiji u Prvom i Drugom svetskom ratu i NATO bombardovanju.

Srna
Vlast u Crnoj Gori ne sme da zaboravi Tačijeve zločine: Mitropolit Amfilohije
 

U obraćanju velikom broju vernika, on je oštro kritikovao aktuelnu crnogorsku vlast zbog posete ministra spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Hašima Tačija, osuđujući državne počasti Tačiju, "jednom od zločinaca našeg vremena".

"U vremenu strašnog masakra u Parizu i kada sva Evropa nosi poruku `Ja sam Šarli`, naša državna vlast, namesto toga ` govori `Ja sam Hašim Tači`, kojem su krvave ruke do ramena i njemu i njegovoj terorističkoj armiji zločina", istakao je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit je rekao da postoje dve prošlosti - "sveta prošlost i zločinačka prošlost".

"Zašto naša vlast povampiruje prošlost, jednog od glavnih zločinaca prošlosti na Balkanu i Evropi i dodeljuje mu državničke počasti, kad toj i takvoj prošlosti `tragovi smrde nečovještvom` i deluju širom sveta danas", naglasio je mitropilit Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski upozorio je crnogorsku vlast da ne zaboravlja zločinačku prošlost Hašima Tačija na Kosovu i Metohiji, "jer ako je zaboravi, ona će se ponoviti bezbroj puta u budućnosti".

On je nabrojao nekoliko napada na Srbe i Crnogorce - povratnike na Kosovu i Metohiji, koji su se desili u poslednjih nekoliko meseci.

Za vreme liturgije i molebana crku Svetog Đorđa obezbeđivale su jake snage crnogorske policije sa visokim stepenom pripravnosti.

Tači danas nastavlja dvodnevnu posetu Crnoj Gori, a prema zvaničnom protokolu sastaće se sa crnogorskim ministrom spoljnih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem. Planirano je da se Tači danas sastane i sa predsednicima države Filipom Vujanovićem, parlamenta Rankom Krivokapićem i Vlade Milom Đukanovićem.

POVEZANE VESTI

Petak 16.01.2015. 16:17
I evro-američke ruke su kr,va,ve do ramena pa krstare našim prostorima kao orlušine nad nemoćnim plenom.Tači njihovo fa,šisti,čko ko,pile.
Petak 16.01.2015. 13:40
Primice ga i Vucic/Nikolic za koji mesec na Dedinju . Prvo ce da mu ustupe Trepcu i elektro mrezu na severu .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online