Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 03.12.2014.
11:07
Srna A

"Sramna izjava Milanovića da brinu o Srbima u Hrvatskoj"

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta ocenio je sramnom izjavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića da Hrvatska puno ulaže u srpsko-hrvatske odnose, pre svega u status srpske zajednice u Hrvatskoj, i upozorio da Srbi u Hrvatskoj nestaju.

Srbi u Hrvatskoj nestaju kao narod, jer Vlada Zorana Milanovića ne radi ništa da reši probleme srpske nacionalne manjine
 

"Srbi u Hrvatskoj nestaju kao narod, jer Vlada Zorana Milanovića nije učinila ništa u rešavanju njihovih mnogobrojnih problema", naveo je Linta i naglasio da se Srbi ne mogu zaposliti u državnoj upravi, policiji, pravosuđu, prosveti, zdravstvu i drugim javnim službama, ne podstiče se ekonomski razvoj krajiškog područja, a Srbima se otima njihova zemlja.

"Zločinci koji su ubijali Srbe slave se kao heroji i žive kao slobodni građani, a Srbi se svako malo hapse na osnovu Intepolovih poternica", istakao je Linta, podsetivši da ni posmrtni ostaci više od 230 Srba, koji se nalaze na poznatim grobnim mestima, nisu ekshumirani.

On je dodao da Hrvatska odbija da isplati zaostale a neisplaćene penzije, naknadu štete za uništenu, oštećenu i nestalu imovinu, deviznu i dinarsku štednju i drugo.

Linta je pozdravio Milanovićev stav da se zalaže za postavljanje pitanja i za razgovor, a ne za ucene i pozvao ga da javno kaže kada će Hrvatska da prihvati razgovor sa Srbijom o provođenju Aneksa "G" Bečkog sporazuma o sukcesiji.

On je podsetio da je u tom sporazmu jasno navedeno da će svim građanima i pravnim licima biti zaštićena i vraćena prava koja su imali na dan 31. decembra 1990. godine, a svi ugovori sklopljeni za vreme rata pod pritiscima i pretnjama biće poništeni.

U saopštenju se napominje da je Bečki sporazum o sukcesiji ratifikovan u hrvatskom parlamentu marta 2004. godine i po međunarodnom pravu i članu 140 Ustava Hrvatske ima jaču pravnu snagu od domaćih zakona.

"Milanović treba da svoju aktivnost usmeri u pravcu da Hrvatska konačno postane država u kojoj će biti poštovane temeljne evropske vrednosti, ljudska prava i vladavina prava, a ne da političke poene stiče u svom biračkom telu neosnovano napadajući Srbiju", istakao je Linta.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.12.2014. 11:20
NMOGO BI BILO BOLJE DA NIKO NE BRINE U HRVATSKOJ O SRBIMA IZ HRVATSKE . KADA USTAŠE BRINU SRBI NESTAJU ZAUVEK . REALNO .
Sreda 03.12.2014. 11:20
Ma toga pokatolicenog Srbina kad vidim odmah dobijem proliv ta nakaza ce svasta reci protiv Srba i Srbije samo da bi ponovo pobedio na izborima isti slucaj je bio i sa onom kurvom Jadrankom Kosor tako isto je i ona lajala na Srbe isto kao i ova nakaza fasisti i ustase mogu biti samo to sto Jesu sotone u ljudskom obliku
Sreda 03.12.2014. 12:39
Jako se BRINU ; Eto da i vo malo Mucenika, potamane i omalovaze ,zastrase i sl.Nikakva Prava niko od Nacionalnih Manjina nece imati u Hrvatskoj,Zali boze sto se Udaraju u prsa kao neka EVROPSKA Zemlja ni T. od Tolerancije, ni D. od Demokracije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online