Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 12.03.2014.
15:05
Ž. Marković - Vesti A

Dudakovića čuvaju do izbora

Porodice srpskih žrtava odavno su izgubile poverenje u Tužilaštvo BiH pa zato i ne veruju previše u tvrdnju da je Tužilaštvo navodno intenziviralo istragu protiv penzionisanog generala takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića.

Nedeljko Mitrović

Za srpska udruženja prekjučerašnja informacija iz Tužilaštva da će tužilačka odluka biti donesena čim se ispune svi potrebni uslovi samo je novo zamazivanje očiju i vređanje zdrave pameti. Podsetimo, portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio je da se vodi intenzivna istraga, ali da je reč o vrlo složenom predmetu, koji se ne odnosi na samo jednog osumnjičenog, nego veći broj osumnjičenih lica, u okviru kojeg je potrebno preduzeti mnogo istražnih radnji.


Te istražne radnje traju gotovo osam godina. Tadašnji predsednik Srpske Dragan Čavić i premijer Milorad Dodik podneli su krivičnu prijavu protiv Dudakovića u leto 2006. godine. Iako postoje brojni svedoci, a čak i video-snimci na kojima se vidi kako on naređuje paljenje srpskih sela, bivši komandant petog korpusa se još uvek nije našao pred licem pravde. Da stvar bude gora, neke grupe građana u Bihaću su ga ovih dana predložile za novog premijera Unsko-sanskog kantona, umesto Hamdije Lipovače koji je podneo ostavku nakon nemira u gradovima širom Federacije BiH. 

Apsurd

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić apelovao je pre nekoliko dana na Tužilaštvo BiH da napokon podigne optužnicu protiv Dudakovića.
- Tužilaštvo BiH treba da otvori i okonča proces protiv Dudakovića u interesu pravde i zadovoljenja pravičnosti za sve porodice žrtava koje su pretrpele strašna zlodela. Apsurdno je da institucije iz Republike Srpske moraju da mole Tužilaštvo BiH da podigne optužnicu, iako postoje svi raspoloživi dokazi i nepobitne činjenice koje potvrđuju da je on počinio ratne zločine nad Srbima u BiH - rekao je Kojić.


- Pogledajte šta se radi. Tužilaštvo ne radi ništa, a ovi Dudakovićevi nam dodatno zabijaju prste u oči. Vlasti FBiH sa moralne strane ne bi smele ni pomisliti da Atifa Dudakovića, osumnjičenog za ratne zločine nad Srbima, izaberu na bilo kakvu javnu funkciju - kaže predsednik Udruženja porodica poginulih i nestalih Nedeljko Mitrović.
Izvori "Vesti" iz pravosudnih organa sumnjaju da će se bilo šta pomeriti na ovom slučaju u narednom periodu. Po njima teško će se dogoditi da tužilačka odluka bude donesena pre izbora.


- U ovaj slučaj odavno se uplela politika. Eventualno podizanje optužnice protiv Dudakovića koji je u FBiH simbol bošnjačke vojske, a u RS zločinac, imao bi dalekosežne reperkusije. Nacionalne stranke bi osetile bes birača, a u Srpskoj bi profitirale, i zato je moguće da se neke stvari tempiraju, u zavisnosti od različitih uticaja. Lično, ne mislim da će se tu bilo šta desiti pre oktobra - kaže naš izvor.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.03.2014. 15:22
Jednu dobru Ekipu koja ce da lovi,baliske i ustaske Zlocince i Posao zavrsen!!Neka posle j...bu M...er sebi!!hehehhee
Sreda 12.03.2014. 20:37
http://www.crveneberetke.com/prava-istina-o-ubistvu-srpskih-mladica-u-kaficu-panda-u-peci/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online