Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 28.12.2013.
19:56
Srna A

Hrvatska crkva održala misu za Anta Pavelića

U bazilici Srca Isusovog centru Zagreba i ove godine je održana misa zadušnica za ustaškog zločinca, čelnika Nezavisne Države Hrvatske (NDH) Antu Pavelića.

Ante Pavelić

Aktivisti "Građanske akcije", njih 30, okupilo se ispred ove crkve radi sprečavanja održavanja mise i svojim telima pokušali blokirati ulaz u crkvu.

Na misi se, prema procenama aktivista, okupilo stotinak ljudi, a cela akcija "Građanske akcije" protekla je mirno, javio je hrvatski portal "Indeks". Aktivisti "Građanske akcije" i "Antifašisti Hrvatske" poručili su da nije bilo većih incidenata - "bilo je naguravanja, dovikivanja i vređanja od strane fašista, ali policija nije morala da interveniše".

"Ne dozvoljavamo da se u centru Zagreba odvija protivzakonito veličanje fašističkih zločinaca. 'NE' fašizmu u mom gradu! Ukoliko ljudi žele da se mole za dušu Pavelića, mogu to raditi u tišini svoga doma", poručili su aktivisti.

Nakon akcije, aktivisti su na svojoj "Fejsbuk" stranici objavili da je "Akcija hakovanja mise u čast Pavelića uspešno završena i ustašoidi su primili težak udarac, a njihova 'svetinja', pokojni krvnik i zločinac sad se od muke okreće u grobu".

Pročitajte sve što smo pisali o Anti Paveliću OVDE

Mirnim protestom aktivisti su želeli da skrenuti pažnju javnosti da Katolička crkva podržava ovakvo slavljenje zločinca, kao i da deo građanstva i dalje veliča zločinačku NDH, navode iz "Građanske akcije".

POVEZANE VESTI

Subota 28.12.2013. 20:02
Najbolesnija nacija na svetu.jebene krvolocne psihopate. opet ima malo i normalnih, ali su jadni u manjini.
Subota 28.12.2013. 21:48
И то ни мање ни више него у центру Загреба. Срби и Србија треба да траже објашњење од Европске Уније за одржавање почасти фашистима.
Subota 28.12.2013. 23:53
A pa nemojte tako molim vas. Pa neko ce pomisliti da je ta ista katolicka crkva kreator pokatolicavanja pravoslavnih Srba i pretvaranja Srba katolicke vere u vestacku Hrvatsku naciju. Tada ce nekom pasti na pamet da je ta ista katolicka crkva ubrzala proces pohrvacivanja stvaranjem visevekovne mrznje prema svemu srpskom kod svog frankestajnskog ceda, a potom i sagradila NDH i sve njegove mucionice i stratista, od Jasenovca do logora za decu, Jastrebarskog. Onda se kao slag na ovu krvavu tortu moze zakljuciti da Srbi katolici tzv Hrvati imaju jedinu privilegiju da javno slave fasistickog zlocinca, takodje zahvaljujuci toj katolickoj crkvi, autoru genocida i autoru njegovog opovrgavanja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online