Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 28.12.2013.
17:54
Srna A

"Hapšenje u Kukavicama je bilo farsa"

Predsednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović izjavio je Srni da je hapšenje sedam bivših pripadnika takozvane Armije RBiH zbog zločina nad srpskim civilima kod Rogatice bilo farsa i da je bilo očekivano da budu pušteni na slobodu.

Foto: Arhiva
 


"Nisam ni očekivao nagoveštaj da će tužilaštvo i sud raditi pravednije i pravičnije, jer ne postoje pretpostavke da promene svoju politiku. Isti su politički uticaji i zakonske osnove i oni će nastaviti tako da rade", rekao je Mitrović.

Pročitajte još:

Sedam pripadnika takozvane Armije RBiH, koji su uhapšeni zbog sumnje da su u avgustu 1992. godine počinili ratni zločin nad srpskim civilima u naselju Kukavice kod Rogatice, nakon saslušanja pušteni su na slobodu, rekao je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On je istakao da je, prema planovima osmišljenim u pojedinim centrima moći, cilj da se kroz sudske presude, između ostalog, Republika Srpska dovede u vrlo nepovoljnu situaciju. Mitrović je podsetio da je 2008. godine usvojena strategija o pravosuđu sa devet ciljeva, od kojih nijedan nije realizovan.

"Prvi cilj bio je da u roku od sedam godina budu rešeni svi složeniji slučajevi u BiH. To je Tužilaštvo predložilo i prihvatilo te termine, a parlament je to potvrdio", rekao je Mitrović.

On podseća da i pored toga slučajevi "Mrkonjić Grad", "Sijekovac", "Dudaković", "Dobrovoljačka ulica", "tuzlanska kolona", "Podrinje" i drugi nisu rešeni.

"Tu i tamo uhapse nekog zločinca ili nepotvrđenog zločinca iz reda bošnjačkog ili hrvatskog naroda i ništa se ne dovrši. Ovo je farsa sa sedam uhapšenih i puštenih u Rogatici, kao i sa hapšenjem Marinka i Zorana Bjelice", rekao je Mitrović.

Mitrović je ukazao da u pravosuđu na nivou BiH "prave kompenzacije i igrokaz od pravde u BiH".

"Zato mi kao organizacija insistiramo da se strukturalni dijalog mora provesti onako kako je bilo zamišljeno. Ovako će biti dovršen projekat zamišljen u nekim centrima, koji je poguban za srpski narod i za Republiku Srpsku", rekao je Mitrović.

POVEZANE VESTI

Subota 28.12.2013. 22:52
Izes ga, a ja se taman ponadao da ce pocnu da posteno sude svojim zlocincima. Ljudi se cude kako to muslimani i Hrvati stite i slave i svoje zlocince, a mi predajemo svoje heroje. Nije to toliko ni do jednih, ni do drugih, ni do trecih, koliko je do velikog gazde koji svima govori sta da rade, i koji kroz kaznjavane Srba i skrivanje zlocina ostalih podupire svoju propagandnu semu o srpskoj agresiji kojom opravdava napad na Srbe i okupaciju Kosmeta. Nista se tu nece promeniti dokle god veliki gazda vuce konce. Toliko o nasoj buducnosti pod njegovim "okriljem".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online