Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Subota 07.12.2013.
11:11
Beta A

Kako da Srbi u Sloveniji dobiju status manjine

U Ambasadi Srbije u Ljubljani sinoć je održan sastanak predstavnika srpskih udruženja u Sloveniji o načinu na koji bi Srbi u Sloveniji i pripadnici drugih naroda i narodnosti bivše SFRJ trebalo da dobiju status nacionalne manjine.

Srbi u Sloveniji nemaju prava manjina
 

Ambasador Srbije u Sloveniji Aleksandar Radovanović upoznao je goste sa upravo završenom posetom predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Aleksandra Čotrića u Ljubljani i razgovorima o toj temi sa slovenačkim zvaničnicima u Vladi, Ministarstvu kulture i Javnom fondu za kulturne delatnosti.

Predsednik odbora je u svim razgovorima naglasio potrebu da Srbi u Sloveniji dobiju status manjine i prava koja iz tog statusa proizilaze, što podrazumeva promenu ustava države i njenih zakona.

Predstavnici srpskih udruženja su zahtevali podršku države Srbije, ali nisu potpuno jasno definisali svoju ulogu u dobijanju statusa.

Ambasador Srbije je posebno istakao potrebu delovanja preko Saveta za nacionalne zajednice pri Vladi Slovenije. Na kraju sastanka dogovoreno je da se o toj temi razgovor nastavi.

POVEZANE VESTI

Subota 07.12.2013. 11:42
Verujem da u tim udruženjima nije bilo tri srba iz srbije jer je u srpskim zajednicama i u pravoslavnoj ctkvi totalna bosanizacija,jer takozvani srbi iz bosne koji ni sami neznaju štasu su uzurpirali pravoslavnu crkvu u sloveniji i sve srpske zajednici ,,pa oni u srpskoj Ambasadi u ljubljani ulaze kao u kafani a mi srbi iz srbije čija je Ambasada moramo da se najavio i zakažemo ,a nda nesreća bude veća dosad u Ambasadi srbije nije bilo niti jednog Ambasadora iz srbije srbina,da nesreća bude još voća u toj Ambasadi je i Aleksandra stanković savetnik Ambasadora za kulturu ujedno i obaveštajc slovenačke policije pa sve što progovorite u Ambasadi upoznata je i slovenačka policija ,
Subota 07.12.2013. 11:41
Nema potrebe, posto ce Slovenci kao nacija da nestanu. Treba da se razgovara sa Pragom i Bratislavom, gde i jesmo. Dugin to rece, a tvorcu EAU projekta treba da se veruje. Oni su deo Moravske nacije, ne srbske.Njima se ne veruje, oni lazu i varaju cim zinu. Lepo se vidi kako Hrvati ne mogu da sebi pomognu i kontrolisu srbski gen. Oni zato mladenacki isfrustrirani mogu samo da ubijaju Srbe pravoslavne ili muslimanske veroispovesti. Ali mentalitet ne mogu da promene, to je u njima. Kad bi nas i kojim slucajem sve pobili onda bi seli na zemlju i plakali kao mala deca za BRACOM.
Subota 07.12.2013. 16:10
Vijaka ,,za vas genetski glupe bosance svi komentari su trla baba lan jer ste priglupi da ih razuimete,ja u Ljubljani živim samo 53 godine i jako dobro znam kakvi ste vi takozvani srbi iz bosne,,na čelu sa popom Pranom,koji se je obogatio i kako vi kažete nafatirao,uz pomoć crkve,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online