Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.11.2013.
05:19 >> 09:26h
Beta A

Krivokapić i opozicija ruše Đukanovića?

Lider Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) Ranko Krivokapić najavio je u četvrtak veče da je moguće da se njegova partija posle izbora na Cetinju udruži s opozicijom u smeni s vlasti Demokratske partije socijalista (DPS).

Ranko Krivokapić
 

Krivokapić je u intervjuu Televiziji "Vijesti" najavio postizborni savez sa Demokratskim frontom Miodraga Lekića i Pozitivnom Crnom Gorom i saopštio da se takvo udruživanje moze očekivati i na državnom nivou.

Udruživanje SDP-a s opozicijom na Cetinju bio bi ozbiljan udar vladajućoj koaliciji na državnom nivou socijaldemokrata i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, procena je analitičara.

"Želimo da smanjimo podele u Crnoj Gori i da tako pokažemo da možemo da vodimo neke ciljeve. Na Cetinju treba da pokažemo da smo sposobni da vodimo grad zajedno a ako to pokažemo, onda imamo pravo da tražimo da vodimo zajedno i državu Crnu Goru", naveo je Krivokapić.

On je doveo u pitanje iskrenu privrženost veće članice vladajuće koalicije, DPS-a, integraciji Crne Gore u NATO savez, a ocene premijera Mila Đukanovića da u Crnoj Gori postoji medijska mafija, Krivokapić je ocenio neutemeljenim.

Lokalni izbori u tri opštine u Crnoj Gori

 

Lokalni izbori u tri crnogorske opštine, Cetinju, Mojkovcu i Petnjici, biće održani u subotu, 16. novembra, a njihov ishod bi mogao uticati na odnose u vladajućoj koaliciji na državnom nivou.

 

Dve vladajuće partije, Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP), nastupaju odvojeno na sutrašnjim lokalnim izborima, što neki analitičari ocenjuju kao znak da će tako biti i na novim parlamentarnim izborima.

Predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) i premijer Milo Đukanović je na sinoćnoj predizbornoj konvenciji te stranke na Cetinju izjavio da je njegova partija "trostruko jača" od svake druge političke partije i da će biti pobednik na lokalnim izborima.

 

Odnosi između DPS-a i SDP-a su već duže vreme pogoršani, a dve partije imaju potpuno različite stavove o nekim pitanjima ekonomske politike u Crnoj Gori.

 

Sutrašnji lokalni izbori biće zanimljivi i zbog činjenice da građani novoosnovane opštine Petnjica prvi put, nakon gotovo šest decenija, biraju svoje odbornike u opštinskoj skupštini. Petnjica se prošlog leta izdvojila iz opšine Berane, a pretežno je naseljena Muslimanima/Bošnjacima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online