Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 12.10.2013.
15:05
jutarnji.hr A

"Danas razbijaju ploče, sutra će glave?!"

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je da je neprihvatljivo sve što se događa u njihovoj zemlji poslednjih dana u vezi sa skidanjem dvojezičnih ploča i da je "sramota za sve Hrvate".

Ovo što se događa, sramota je za sve nas. Ne smemo dozvoliti da se priča o ćirilici pretvori u priču o neuspehu Hrvatske: Josipović
 

-Danas Vukovar, juče Udbina, sutra nešto drugo - ploče, natpisi, spomenici. Šta je sledeće? Hoće li sutra nečija glava biti razbijena, upitao se Josipović u razgovoru s novinarima u svome Uredu u sklopu tradicionalne "Kafe s građanima".

Novinari su ga, naime, pitali da prokomentariše situaciju u državi s obzirom na to da se ne smiruje problem postavljanja ploča s dvojezičnim natpisima, već su nakon Vukovara one skinute i u Udbini i u Vojniću.

Josipović je podsetio da za par dana ide u Srbiju gde će razgovarati sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem, a posetiće i pripadnike hrvatske nacionalne manjine.

- Sviraće hrvatska himna, vijoriće se hrvatska zastava i opet će me nakon svega toga strani državnici pitati - a kakva ste vi to država u kojoj se događa ovo što sada gledamo, rekao je Josipović ocenivši poslednje događaje neprihvatljivima.

- Naprosto je teško prihvatljivo da nakon što smo krvavo stekli svoju nezavisnost i nakon što smo uz puno truda Hrvatsku pokazali kao evropsku zemlju, zemlju evropskih vrednosti, gledati ovo što se danas događa, poručio je.

Trenutak je, naglasio je predsednik, kada zaista moramo svi zajedno razumeti da se borimo za evropsku Hrvatsku, za Hrvatsku u kojoj se kvalitetno i dobro živi, u kojoj poštujemo jedni druge.

- I ovo što se događa je sramota za sve nas, smatra Josipović.

- Pozivam u prvom redu Vladu, ali i opoziciju, pozivam branitelje koji su s toliko žara branili Hrvatsku da brane sada i njeno dostojanstvo i da je brane kao evropsku zemlju. Svi nosimo odgovornost i ne smemo dozvoliti da se priča o ćirilici pretvori u priču o neuspehu Hrvatske, poručio je predsednik Josipović, pa ko ga posluša....

POVEZANE VESTI

Subota 12.10.2013. 15:51
-Naprosto je teško prihvatljivo da nakon što smo krvavo stekli svoju nezavisnost- Да, окупали сте се српском крвљу, починили сте таква зверства над српским народом да не постоји адекватна казна за учињено зло, или можда постоји???
Subota 12.10.2013. 16:16
Јосиповић као да је од јуче, па не зна да је редослијед био: Главе, руке, ноге, очи, уши... шта су за њих табле, пих...
Subota 12.10.2013. 16:04
Вама је у крви да разбијате било да су аутомобили, табле или главе, вама је све исто! Зато сте примљени у еу и сада сте европска држава са европским духом!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online