Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 28.09.2013.
19:51
vecernji.hr A

"Milošević vam je uz viski dao Sarajevo"

Momčilo Krajišnik, koji je proveo 13 i po godina u zatvoru zbog progona i prisilne deportacije nesrpskog stanovništva, dao je intervju za sarajevsu FACE TV u kojem je rekao da Republika Srpska nije država. On je objasnio i da ne voli Miloševića, jer je uz viski predao Federaciji Sarajevo.

Ako neko treba da slavi Miloševića, to ste vi: Poručio Krajišnik za sarajevsku TV
 

"Međunarodno priznati subjekt – država jeste Bosna i Hercegovina. I tu nema spora. Ja nikada neću reći da je Republika Srpska država u pravom smislu. RS je jedan deo BiH i tačka", rekao je Krajišnik u razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem, za "Centralni dnevnik" sarajevskog FACE TV-a.

On je priznao da je podela BiH bila dogovorena 1993. godine, ali da je krvavi rat trajao još dve i po godine dok se na terenu nije postigao odnos 51 odsto za Federaciju i 49 odsto za Republiku Srpsku. Za Krajišnika je Slobodan Milošević glavni "krivac" što je Sarajevo pripalo Federaciji, a ne Republici Srpskoj.

"Nemam simpatija prema Miloševiću jer vam je dao Sarajevo. Milošević vam je dao Sarajevo uz čašu viskija. Ako bi neko trebalo da slavi Miloševića, onda ste to vi", rekao je Krajišnik.

Svoje protivnike iz rata, Aliju Izetbegovića i Harisa Silajdžića, kaže da ne smatra ratnim zločincima. Naprotiv, pohvalio je njihovo delovanje u ratu od 1992. do 1995. godine, prenosi zagrebački "Večernji list".

"Na našoj strani ljudi optužuju Aliju Izetbegovića, Silajdžića i druge, a ja smatram da su oni radili i trudili se koliko su znali i umeli. Ja im nikada ne bih sudio jer smatram da oni nisu krivi", još jednom je iznenadio Momčilo Krajišnik javnost svojom izjavom. 

Krajišnik je bio predsedavajući Narodne skupštine Republike Srpske i član Predsedništva BiH od 1996. do 1998. Optužen je bio za ratne zločine, etničko čišćenje i genocid u BiH. Uhapšen je 3. aprila 2.000. Oslobođen je optužbi za genocid i osuđen na 27 godina zatvora. Sud mu je kasnije smanjio kaznu na 20 godina, a pušten je pre mesec dana posle odslužene dve trećine kazne.

"Etiketa ratnog zločinca jeste prava kazna", rekao je Krajišnik za FACE TV.

POVEZANE VESTI

Subota 28.09.2013. 19:56
Da je kojim slučajem Milošević bio ono što pričaju hrvati, muslimani i " medjunarodna zajednica ", Srbi bi danas imali zajedničku državu !
Subota 28.09.2013. 20:44
Nista gore nema nego kad mozak izgubi kontrolu nad jezikom.
Subota 28.09.2013. 21:22
Крајишник је пук'о к'о петарда!То је и било за очекивати јер другачијег га не би ни пустили."Изаперу" им мозак и пусте их да шире њихову демагогију,па сам мишљења да озбиљни медији не би ни требало да пишу о ослобођеним хашким затвореницима!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online