Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 06.09.2013.
19:37
Beta A

"Dodik krije kriminal svojih kumova"

Partija demokratskog progresa (PDP) saopštila je da je smena ministra zdravlja Slobodana Stanića najnoviji dokaz da je predsednik RS Milorad Dodik "potpuno pogubio konce i da ga jedino zanima da prikrije kriminal svojih prijatelja i kumova".

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik
 

Navodeći da je ministar Stanić smenjen na "izričit zahtev Milorada Dodika", PDP je ocenila da je Dodik "svojom direktnom zaštitom kriminala i pljačke naroda Republike Srpske postao kočnica bilo kakvog razvoja RS zbog čega mora otići sa političke scene posle opštih izbora sledeće godine".

Cvijanović: Ministar Stanić odlučivao mimo vlade

Premijerka Republike Srpske
Željka Cvijanović izjavila je da je entitetski ministar zdravlja Slobodan Stanić smenjen jer je individualno, bez saglasnosti
Vlade, preuzeo obavezu da će vlada preuzeti dugovanja zdravstvenih ustanova u RS u iznosu od 36 miliona konvertibilnih maraka (više od
13 miliona evra). Premijerka je obrazložila da "nije moguće da jedan ministar individualno, u ime Vlade, preuzme određene obaveze, ukoliko ih Vlada
nije prihvatila u formi odluke ili zaključka".

"Iznenadna smena ministra Stanića, nakon što je eksplicitno izjavio da je nabavio istu količinu istih lekova za 15 miliona konvertibilnih maraka manje (oko 7,5 miliona evra) nego njegov prethodnik Ranko Škrbić i pošto je ukazao na čitav niz drugih nepravilnosti i mahinacija u oblasti zdravstva, jasno pokazuje da Dodik, Škrbić i ostali tajkuni SNSD vode grčevitu borbu da prikriju tragove svoje vladavine od 2006. godine do danas", ističe se u saopštenju.

PDP je poručila da će insistirati da svi koji su počinili kriminal odgovaraju, te da pokradeni novac bude vraćen narodu RS.

Mediji su ranije spekulisali da bi Stanić mogao biti smenjen, jer je, kako je navedeno, povukao niz poteza koji ugrožavaju njegovog prethodnika Ranka Škrbića, ali i druge za koje se sumnja da su bili umešani u malverzacije i nezakonitosti u sektoru zdravstva.

SNSD odbacuje optužbe PDP-a

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je odbacio i najoštrije osudio tvrdnje Partije demokratskog progresa

"SNSD odbacuje i najoštrije osuđuje najnovije klevete i laži PDP-a upućene na ime predsednika naše stranke i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika", saopšteno je iz SNSD-a.

U saopštenju se ističe da je ministar zdravlja Slobodan Stanić smenjen odlukom Vlade Republike Srpske, a ne Milorada Dodika.

POVEZANE VESTI

Petak 06.09.2013. 20:47
Dodik je posten, ne bi on mutio nista, sve je posteno zaradio, ne bi u zivotu zaposlio kuma ili nekog drugog preko veze, taman posla, on je olicenje postenja.
Nedelja 08.09.2013. 17:51
Pada,kriminal uvek poteče sa čela a nikada od začelja,odnosno odzada..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online